Persoanele care au furat trei milioane de euro de la SNLO, la zdup

Trei persoane care au dat un tun de zile mari la SNLO, în mandatul lui Eugen Davidoiu au ajuns în arest. Dar nu pentru jaful de la SNLO, ci pentru unul dat la Termoelectrica şi alte firme. Este vorba despre avocatul Ovidiu Benone Voicu, care s-a implicat direct în afacerea Best Recuperare Creanţe, inclusiv după ce firma s-a rebotezat în Recovery Best Solution SRL, alături de el fiind şi Daniel Ioan Ioanaş, avocat stagiar. Pe listă este şi executorul judecătoresc Dragoş Paul Rocoşanu. SNLO nu a recuperat până acum nici un ban, iar acum că aceştia sunt arestaţi cu atât mai puţin.  

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au deferit justiţiei, luni, nouă persoane, printre care şi cei amintiţi mai sus. Paguba produsă mai multor companii, printre care şi Termoelectrica este de 23 milioane de euro. Păgubită a fost şi SNLO, cu circa 13 milioane de lei, echivalentul a trei milioane de euro.

Executorii şi avocaţii care reprezintă firmele Best Recuperare Creanţe şi Recovery Best Solution sunt judecaţi în stare de arest în acest dosar, dar mai sunt cercetaţi într-un altul similar, în care fostul director general al SNLO Eugen Davidoiu le-a cesionat creanţe de mii de milioane. SNLO nu a recuperat până acum nici un ban de la Best Recuperare. Este vorba despre recuperarea creanţelor de la societăţile de la care SNLO nu încasase banii pe cărbunele livrat.

Procesul cu Best, în pronunţare

Societatea condusă de Daniel Burlan a dat în judecată această firmă, iar acţiunile sunt la Curtea de Apel Bucureşti. SNLO aşteaptă ca instanţa să decidă rezilierea contractelor cu Best.

„Procesul cu Best este in pronunţare la Curtea de Apel Bucureşti, sperăm să câştigăm. Este ultima instanţă, mai greu va fi de recuperat banii pe care Best i-a încasat. Creanţele de la RAAN Severin vor fi depuse la Drobeta Turnu Severin şi avem pe cine forţa“, a declarat Daniel Burlan. Acesta a menţionat că Best a reuşit să „recupereze“ aproximativ 13 milioane de lei. Aşadar, dintr-o datorie de 58 de milioane la Severin, societatea a dat către SNLO prin Best aproximativ 12 milioane de lei. SNLO mai are de încasat doar 16 de milioane. Best a mai băgat în buzunar 400.000 de la CET Braşov si 1.100.000de las Arad, a mai spus Burlan.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: