Fugaru: Călinoiu, Andrei şi Caragea, implicaţi în afaceri cu balast

Fostul viceprimar din Târgu-Cărbuneşti şi preşedinte la organizaţia PDL din localitate, Ion Fugaru, a făcut o serie de acuzaţii grave la adresa unor persoane care conduc judeţul. Este vorba despre şeful Poliţiei, Viorel Caragea, prefectul Liviu Andrei şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu. Fugaru a denunţat un tun dat de Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) sprijinit de cei trei. Fugaru spune că IDP Gorj cară zilnic tone de balast din Gilort fără să aibă autorizaţie. Interesant este că IDP, societatea din subordinea CJ Gorj, trebuie să reabiliteze 400 de metri de drum la Cărbuneşti cu trei miliarde de lei vechi. Balastul e gratis, menţionează Fugaru.

Angajaţii Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj, societatea aflată în subordinea Consiliului Judeţean Gorj, cară zilnic zeci de maşini de balast de pe albia râului Gilort fără să deţină vreo aprobare de la instituţiile emitente, respectiv Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj sau Garda de Mediu. Cert este că nici directorul de la Apele Române, Teodor Popescu, şi nici Ovidiu Ilie, directorul Gărzii de Mediu, nu spus că societatea are autorizaţie.

Dosare penale pentru şoferi

Doi şoferi de la IDP Gorj s-au ales cu dosare penale pentru că luau ilegal balast din albia râului Gilort. Poliţia a intrat pe fir după ce fostul viceprimar de la Cărbuneşti Ion Fugaru a sunat la 112. „Am fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul că în zona Vidin, pe râul Gilort au loc excavări de balast ilegale. La faţa locului s-a deplasat un echipaj, care a găsit două autobasculante încărcate. Şoferii s-au ales cu dosare penale. Urmează să continuăm cercetările”, susţine Bogdan Scafeş, purtător de cuvânt IPJ Gorj. Înainte de apelul lui Fugaru la 112, tabloul era cam aşa:  o maşină a poliţiei era staţionată chiar pe traseul pe care autobasculantele treceau încărcate, iar oamenii legii salutau respectuos şoferii maşinilor de mare tonaj. Întrebaţi de ce nu opresc niciuna dintre maşinile IDP-ului aceştia au răspuns: „Am oprit două maşini şi le-am şi amendat pentru prelată. Nu i-am întrebat de documente şi de cântar, pentru că ei au cântar la baza din Cărbuneşti acolo unde le duc. Sunt maşinile de la IDP. Au acolo cântar şi cântăresc încărcătura”.

Imediat ce au văzut camerele de luat vederi, angajaţii IDP Gorj au dispărut în doar 15 minute. Chemaţi prin apelul de urgenţă 112, poliţiştii nu au reuşit să mai prindă decât două autobasculante care cărau balast. Şoferii acestora s-au ales cu dosar penal.

Îi pârăşte lui Boc

Străini de sustragerea ilegală a pietrişului de pe albia Gilortului pare că nu este nici prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, nici Salvador Caragea, şeful IPJ Gorj, susţine Ion Fugaru, fostul viceprimar al oraşului Târgu Cărbuneşti. Ambii au fost sesizaţi cu privire la abuzurile comise de preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, însă niciunul nu a luat o măsură. „Domnul Popescu de la Ape susţine că nu sunt bani şi că nu mai are instituţia un leu. Dar domnul Popescu ştie ce face Ion Călinoiu şi nu spune nimic. Mai ştiu şi alţii, printre care prefectul Liviu Andrei, Caragea de la Poliţie, iar jaful continuă. Este a doua oară când chem poliţia la faţa locului şi îi găsesc furând, iar ei nu fac nimic. Sunt afacerile lui Ion Călinoiu, care ia tot felul de lucrări prin IDP, la cel mai mic preţ cu primăriile din judeţ, pentru că e şi normal, balastul nu-l pune la socoteală că-l ia gratis de pe Gilort. Acest balast intră cu o valoare 0, iar când emit facturile să vedeţi ce valoare îi pun”, susţine Ion Fugaru, preşedintele filialei locale a PD-L Târgu Cărbuneşti.

Fugaru a mai spus că faptele lui Andrei şi Caragea vor ajunge şi la urechea premierului Boc, acesta fiind aşteptat săptămâna aceasta la Gorj. „Săptămâna aceasta, când va veni primul-ministru Boc la Gorj o să-i aduc la cunoştinţă tot ce fac cei doi, Andrei şi Caragea“, a menţionat Fugaru.

Balastul cărat de pe albia râului Gilort este depozitat de autobasculante în staţia de sortare aflată în Târgu Cărbuneşti. De aici pleacă sortat către toate lucrările pe care IDP-ul le are de executat.

Călinoiu: E un miliţian prost

Preşedintele CJ Gorj,  Ion Călinoiu, este foc şi pară pe Fugaru, după ce a auzit acuzaţiile ce-i sunt aduse. Călinoiu confirmă faptul că maşinile au cărat balast de pe Gilort, dar nu se întâmplă în fiecare zi, ne linişteşte preşedintele. „Păi ce, m-a văzut el pe mine cărând balast de pe Gilort de zice aşa. Ce a fost astăzi a fost o excepţie, doar nu se întâmplă zilnic să care maşinile de la IDP balast de pe Gilort. Cine a chemat poliţia? Fugaru, miliţan prost, că nu ştie altceva. Nu ştiu despre ce afaceri vorbeşte, nu am nicio afacere cu drumurile, pai ce IDP-ul e al meu?”, susţine Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

„Dar excavează de nu ştiu câtă vreme, de când e Guşiţă primar, în cârdăşie cu Ion Călinoiu de la Consiliul Judeţean. Eu am grădină aici aproape de râu şi vin des la ea. Păi zilnic văd maşinile care încarcă balastul de pe Gilort şi-l cară la staţie. Am sunat de câteva ori la Ape şi i-au prins aici. Câteodată nici nu au mai venit”

Localnic

“Deocamdată nu am la îndemână documentele necesare să ştiu dacă au autorizaţie. Am auzit şi eu ca toată lumea că exploatează din zonă şi sper să aibă toate autorizaţiile. Nu am nicio legătură cu ce se întâmplă pe albia râului Gilort“

Petre Guşită, primarul comunei Jupâneşti

Galerie foto


Vizualizări: 252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: