Avram, la judecată în locul lui Ţundrea

Azi începe la Tribunalul Gorj procesul prin care Gheorghe Avram este trimis în judecată pentru faptele ce au stat la baza condamnării la 25 de ani de închisoare a lui Marcel Ţundrea.

Bărbatul este acuzat de omor, dosarul fiind instrumentat de procurorul şef al secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, anchetatorul venind de două ori de la Bucureşti iarna trecută pentru a strânge probe la faţa locului. Iacob a audiat atunci toată echipa de procurori şi poliţişti implicată în ancheta din 1992, când s-au produs faptele, acesta descoperind grave erori judiciare, întreg dosarul Ţundrea fiind considerat drept cea mai gravă eroare judiciară din România. Reamintim că Marcel Ţundrea a executat 12 ani de închisoare după ce în 1992 a fost acuzat că ar fi violat o minoră de 14 ani, după care ar fi omorât-o, umplându-i gura cu pietre. În realitate, Ţundrea nu avea nicio vină, ultimul care a văzut-o în viaţă pe faţă fiind Avram, pe acesta neîntrebându-l nimeni de nimic până la Iacob.

Gheorghe Avram se află de la 1 februarie în spatele gratiilor, dar nu pentru acest dosar, ci pentru că băut fiind, a furat o maşină ca să facă o plimbare prin Ţicleni. Drumul nu i-a fost prea lung pentru că, neavând permis, s-a oprit într-un cap de pod, el fugind apoi de la locul accidentului. A doua zi poliţiştii îi băteau la poartă pentru a-l aduce la audieri la Iacob. La sfârşitul lunii trecute magistraţii Judecătoriei Târgu Cărbuneşti l-au condamnat la 5 ani şi o lună de puşcărie pentru implicarea în acel eveniment rutier, la pedeapsa respectivă adăugându-se un rest de 1835 de zile rămase neexecutate de la o sentinţă de 19 şi şase luni rămasă definitivă în anul 1999. De menţionat ar fi că după arestarea lui Ţundrea, la Pojogeni au mai avut loc şi alte crime, seria neagră a acestor evenimente oprindu-se doar după ce Avram a fost băgat după gratii, pentru o perioadă de timp cei doi bărbaţi stând chiar în aceeaşi celulă.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: