Pesediştii cer funcţii. Cârciumaru: Să avem răbdare!

Florin Cârciumaru nu se grăbeşte să facă nominalizări din partea PSD Gorj pentru secretari de stat. Ba mai mult, le recomandă pesediştilor gorjeni să aibă răbdare. Reacţia vine în condiţiile în care numele lui Andrei Maioreanu este tot mai vehiculat pentru o astfel de funcţie în Ministerul Energiei. Social-democraţii gorjeni nu trebuie să-şi facă planuri nici pentru funcţia de prefect. Cârciumaru spune că acest post ar putea să revină la ALDE.

Florin Cârciumaru le cere colegilor de partid răbdare. „Deocamdată, începutul de activitate în Parlament a fost să se aşeze Guvernul. Trebuie să avem răbdare să se facă numirile pentru fiecare minister, mă refer la partea de secretari de stat, de directori, iar apoi prin echipa de parlamentari pe care o avem să încercăm să ajutăm judeţul Gorj, pentru că sunt foarte multe probleme aici”, a declarat Florin Cârciumaru.
Întrebat de jurnalişti dacă-l va susţine pe Andrei Maioreanu pentru o funcţie de secretar de stat, Cârciumaru a spus că mai sunt alte propuneri. „Nu este numai domnul Andrei Maioreanu o persoană pe care organizaţia PSD Gorj o va susţine pentru ocuparea unor funcţii. Avem mai multe propuneri, mai multe orientări, dar totul se va discuta la partid, la Bucureşti, cu conducerea centrală a partidului. În această perioadă voi discuta cu colegii din organizaţia PSD Gorj să vedem ce alte orientări mai avem şi cu ce propuneri mai mergem la Bucureşti”, a declarat Cârciumaru.
Deşi în ultima perioadă au fost vehiculate mai multe nume de pesedişti pentru funcţia de prefect, liderul social-democraţilor gorjeni spune că postul ar putea reveni la ALDE. „Nu am declanşat discuţii pe această temă pentru că la ora la care vorbim încă nu este clar cui va aparţine pe viitor prefectura. Ştiţi că noi suntem în alianţă cu ALDE şi s-ar putea ca, de la centru, prefectura să fie repartizată organizaţiei ALDE. Eu sunt un tip foarte ordonat, foarte pragmatic şi nu-mi place să scot în spaţiul public propuneri până nu ştim despre ce este vorba. Aţi văzut ce surprize au fost şi cu numirea miniştrilor, au fost persoane care seara s-au culcat ca propunere de ministru, iar dimineaţa n-au mai fost”, a precizat Cârciumaru.
AUDIENŢE
Florin Cârciumaru spune că nu a avut timp să-şi formeze echipa de la cabinetul parlamentar, însă dă asigurări că va fi în teritoriu în fiecare week-end. „Încă nu mi-au făcut o echipă la Gorj, dar voi stabili pe parcurs şi programul de audienţe. După ce spuse de domnul Dragnea, un parlamentar trebuie să stea în teritoriu în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în restul timpul trebuie să fie în Parlament”, spune Cârciumaru.

Vizualizări: 2,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: