Tarafuri tradiționale, la festival în Cărbunești

Sfârșitul lunii august aduce, pentru județul Gorj, un nou festival dedicat iubitorilor muzicii lăutărești, dat fiind că lăutarii sunt și vor rămâne cei mai importanți mesageri ai cântecului românesc. Ei au transmis din generație în generație cântece care au intrat în patrimoniul național, ca parte a identității noastre.

O nouă ediție a Festivalului de muzică lăutărească “Gena Bârsan” va avea loc la Târgu Cărbunești în data de 29 august 2022, pe scena din Pădurea Stejăret. Evenimentul este organizat de Consiliul Local și Primăria Târgu Cărbunești, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Școala Populară de Artă “Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” și Centrul Cultural “Tudor Arghezi” Târgu Cărbunești. Cei mai buni lăutari înscriși la Festivalul concurs „Gena Bârsan” vor fi premiați la final.
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a inițiat acest festival extrem de important pentru muzica lăutărească în anul 2005, organizat în colaborare cu Primăria orașului Târgu Cărbunești.
Pentru a vedea cele mai bune tarafuri, dar și a scăpa de temperaturile ridicate din această perioadă puteți veni la Festivalul “Gena Bârsan” organizat în Pădurea Stejăret.

Vizualizări: 1,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: