Peste 2000 de elevi sănătoşi au picat bacul! Un nevăzător a luat 9,40!

Un tânăr nevăzător a susţinut în acest an examenul de bacalaureat şi l-a promovat cu 9,40. Bogdan Nanu a fost elev al Colegiului Naţional „Spiru Haret“ şi s-a remarcat prin rezultatele bune obţinute la  învăţătură în cei patru ani de liceu. Deşi nu i-a fost deloc uşor să înveţe, acesta a muncit din greu şi a demonstrat că se poate. Bogdan vrea să urmeze acum o şcoală postliceală de masaj.

Dacă pentru jumătate din absolvenţii claselor a XII-a examenul de bacalaureat din acest an s-a dovedit a fi foarte greu, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Bogdan Nanu. Adolescentul care a absolvit Colegiul Naţional „Spiru Haret“ cu media 9,80, este nevăzător, dar acest lucru nu l-a împiedicat să se pregătească. Nu a avut emoţii prea mari şi este mulţumit de nota cu care a promovat bacalaureatul. „Am luat examenul de bacalaureat cu 9,40. Nu am avut emoţii prea mari pentru că am învăţat. Au fost emoţii fireşti ca la orice examen. Mi-a fost puţin teamă la istorie, dar a fost bine”, a spus Bogdan.

Pe lângă susţinerea familiei, Bogdan s-a bucurat şi de sprijinul colegilor şi al profesorilor care i-au fost aproape în perioada liceului. Am fost sprijinit de familie, dar şi de colegii şi profesorii mei de la clasă care mi-au fost alături în toţi cei patru ani de liceu. Şi profesorii din comisia de examen m-au sprijinit şi pentru asta le mulţumesc”.

A învăţat cu mama lui

Bogdan Nanu un exemplu demn de urmat de foarte mulţi adolescenţi. Deşi nu vede, acesta a învăţat la una cu mama lui. „Clasa întâi a făcut-o la Bucureşti la o şcoală specială, iar apoi a venit acasă. De atunci a învăţat cu mine. Eu citeam şi el memora. La şcoala îi era mai greu, în special la lucrări. Majoritatea profesorilor îl ascultau mai mult, doar tezele le dădea în scris. A fost greu dar acum avem satisfacţii”, povesteşte mama lui Bogdan.

Bogdan Nanu se gândeşte acum să se înscrie la o postliceală de masaj pentru că asta consideră că i se potriveşte cel mai bine. ”Nu o să urmez nicio facultate pentru că mă gândesc să mă înscriu la o postliceală de masaj, pentru că asta îmi place şi asta aş vrea să fac pe viitor“.

Galerie foto


Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: