Dezastru la bacalaureat! Peste 2500 de elevi au picat!

Dezastru şi la examenul de bacalaureat din acest an. Mai puţin de jumătate dintre elevii care au participat la examen au promovat. Astfel, dintre intre cei 5184 de elevi prezenţi au fost respinşi 2784 de candidaţi, iar 2400 au promovat, înregistrându-se un procent de promovabilitate de 46,29%. Procentul din acest an a crescut cu puţin peste 10%, acesta fiind efectul camerelor de supraveghere. Un singur candidat a reuţit să obţină nota maximă la acest examen.

 

La nivelul judeţului Gorj s-au înscris 5640 de elevi, dintre care patru au fost eliminaţi în cele trei zile de examen, iar 452 nu s-au prezentat. Dintre cei 5184 de elevi prezenţi, au fost respinşi 2784 de candidaţi, iar 2400 au promovat, înregistrându-se un procent de promovabilitate de 46,29%.  În decursul acestei zile, între orele 8.00 şi 12.00 elevii nemulţumiţi de rezultat pot depune contestaţii în centrele de examen. „Pe mine mă mulţumeşte în primul rând organizarea examenului de bacalaureat. Vom face o analiză foarte serioasă la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, după care vom lua măsurile care se impun pentru ca anul viitor să avem un procent mai bun”, spune Ion Işfan, insectorul şcolar general adjunct. Acesta mai spune că la nivelul judeţului Gorj nu există niciun liceu în care să nu fi promovat acest examen niciun elev şi niciun liceu unde promovabilitatea să fi fost de 100%. Este binecunoscut cazul de anul trecut de la Grupul Şcolar Industrial Bustuchin, unde niciun absolvent nu a luat examenul de bacalaureat, fiind singurul liceu cu promovabilitate zero. Nici în acest an nu au lipsit notele de 1.00, 1.20,  2.00, 3.00 la materii precum limba română sau matematică, studiate din clasa I.

Procentul ar putea creşte

Conducerea ISJ Gorj speră ca procentul de promovabilitate să mai crească după contestaţii, asta pentru că un număr foarte mare de elevi au obţinut medii cuprinse între 5.00 şi 5.99. Media necesară pentru promovarea acestui examen este 6.00. „Avem 164 de elevi care au primit note între 5.00 şi 5.50 şi 322 de elevi care au primit medii între 5.50 şi 5.99. Este posibil ca după contestaţii procentul de promovabilitate să crească”, menţionează Ion Işfan, inspectorul şcolar general adjunct. În judeţul Gorj rezultatele examenului de bacalaureat au fost afişate în jurul orei 12.00. Văzând prin ce au trecut colegii lor anul trecut,  elevii s-au mulţumit şi cu nota minimă, 6.00, fiind bucuroşi că au trecut acest examen.

O singură medie de 10

Judeţul Gorj a obţinut la examenul de bacalaureat o singură medie de 10, prin eleva Cristiana Butariu de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu. Eleva de la Filologie a primit nota maximă la Limba şi literatura română, Istorie şi Economie. A doua medie pe judeţ este 9.96 şi aparţine elevei Corina Bibere de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, care a primit note maxime la Matematică şi Informatică. De asemenea, a treia medie pe judeţ este 9.93, obţinută de două eleve, respectiv Ana –Maria Anghelescu de la „Ecaterina Teodoroiu” şi Flavia Dragodan de la „Spiru Haret”.

EFECT

S-ar putea spune că în judeţul Gorj camerele de supraveghere instalate în sălile de examen au ridicat în acest cu peste 10% procentul de promovabilitate faţă de anul trecut, când s-a înregstrat cel mai mic procent de promovabilitate.

 

ŞANSĂ

Picaţii de la bac vor mai avea o şansă să promoveze acest examen şi în toamna acestui an, când se va susţine a doua sesiune a acestui examen. Astfel, în perioada 16-20 iulie va avea loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen,urmând ca în pe 20 august să aibă loc primele probe. Primele rezultate vor fi afişate pe 2 septembrie, iar cele finale, după rezolvarea contestaţiilor vor fi afişate pe 5 septembrie. În funcţie de mediile obţinute elevii se vor putea înscrie la facultate pe locurile neocupate.

 

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: