Consilierul Banţa şi inspectorul Işfan au fiice de zece

Inspectorul şcolar general adjunct Ion Işfan şi consilierul judeţean Victor Banţa au fiice de nota 10.00. Cele două eleve ale Şcolii Generale „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, Ioana Işfan şi Andreea Banţa, au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională, numărându-se printre cei şase elevi din această unitate de învăţământ care au obţinut această performanţă.

Consilierul judeţean Victor Banţa a venit personal vineri la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu să vadă ce notă a obţinut fiica sa la evaluarea naţională. Alături de părinţi şi elevi, acesta a stat minute bune în faţa panoului pe care au fost afişate rezultatele, analizând atent fiecare notă în parte. Banţa era fericit pentru că fiica lui a obţinut nota maximă. Acesta a recunoscut că la nota maximă a contribuit şi decizia ministrului de a considera la un subiect două răspunsuri valabile, şi predicativă şi subiectivă. Răspunsul corect era „subiectivă”, iar fiica acestuia considerase propoziţia ca fiind „predicativă”. „Această notă este confirmarea muncii pe toţi cei patru ani. La limba română adoptase soluţia cu „predicativa”, dar în final a fost o interpretare şi astfel Ministerul a decis să acorde punctaj maxim şi pentru elevii care au optat pentru „predicativă”. Eu sunt foarte fericit cu acest punct de vedere care constituie pentru mine o împlinire în viaţă. Mai departe va merge cu siguranţă la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu, probabil la o clasă de Matematică-Informatică”, spune Victor Banţa. Media finală cu care Andreea Banţa a finalizat clasele V-VIII este 9,93.

Ion Işfa a declarat pentru un post local de radio că fiica sa este olimpică naţională la matematică, fizică şi chimie, iar în clasa a VIII-a a obţinut locul III la faza pe judeţ la limba şi literatura română. „Discutând cu Ioana am dedus că subiectele nu au fost de un nivel ridicat de dificultate. Singura problemă a fost la acea propoziţie şi ea a considerat că primul barem a fost cel corect. Sunt foarte bucuros că ea a confirmat”, a declarat Ion Işfan. Ioana Işfan a absolvit clasele V-VIII cu media 10.00.

Galerie foto


Vizualizări: 261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: