Peste 400 de amenzi într-o zi

402 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 37.000 de lei, au fost aplicate în Gorj, într-o zi, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020. Numărul de amenzi este de trei - patru ori mai mare față de o zi obișnuită.

"În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate 11 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte  instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. În total, 226 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun", a transmis IPJ Gorj.

"Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie și să nu se expună la riscuri", a mai menționat sursa citată, reamintind că "purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor".

Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

Gorjul a ajuns la o incidență de 2,3 infectări la mia de locuitori în 14 zile, fiind 819 persoane diagnosticate cu Covid-19.

Vizualizări: 1,570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: