Cum se prepară ceaiul de nuci cu ceapă pentru tuse

Un vechi remediu naturist pentru tuse este cel de ceai de nuci cu ceapă. Ceaiul folosit de bunici este un remediu naturist care poate fi folosit mai ales pentru copii, atunci când nu agreaţi folosirea medicamentelor de tuse.

Cunoscut ca un leac din bătrâni, ceaiul de ceapă și nuci este cel mai des folosit remediu pentru tuse. Acesta a dat rezultate bune atunci când medicamentele clasice nu au făcut decât să prelungească simptomele răcelii, fără să amelioreze disconfortul cauzat de tuse.

Fie că vă confruntaţi cu tuse seacă, productivă sau expectorantă, aceasta este cauzată de o răceală sau de consumul unor alimente reci, şi se poate remedia cu ajutorul nucilor şi cepei, mult mai accesibile decât medicamentele dar şi lipsite de efectele secundare ale acestora.

Ingrediente:

1 ceapă mare cu tot cu coajă

6-8 nuci uscate, cu tot cu coajă

1 baton de scorțișoară (sau un sfert de linguriță de pulbere de scorțișoară)

2 litri de apă rece

2 lingurițe de miere

Mod de preparare: Secretul reușitei acestui ceai este folosirea nucilor și cepei cu tot cu coajă. Ceapa se spală bine, și se taie rondele. Se spală și nucile, și se zdrobesc.

Se pune apa la fiert, împreună cu ceapa, nucile și scorțișoara. Când apar primele clocote, se pune capacul și se lasă să fiarbă înăbușit un sfert de oră.

După acest interval se mai lasă la infuzat jumătate de oră. Strecurați, şi dacă preferaţi adăugați ghimbir ras sau feliat și miere.

Scorțișoara are rolul de a face ceaiul mai aromat și mai tolerabil, în special pentru cei care nu suportă gustul de ceapă în ceai. Pentru a avea efectele aşteptate se bea câte o cană, de 3 ori pe zi.

Vizualizări: 1,397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: