Peste 800 de contestații după afișarea rezultatelor

Sute de contestații au fost depuse de liceenii gorjeni nemulțumiți de notele pe care le-au primit la examenul de Bacalaureat. Cel mai mult au fost contestate punctajele obținute la Limba și Literatura Română. Rezultatele finale vor fi afișate pe 13 iulie.

Peste trei mii de absolvenți ai clasei a XII-a au fost înscriși să susțină examenul maturității, în acest an, în județul Gorj. Aproape 30% sunt convinși că lucrările lor merită note mai mari așa că au făcut contestații. Lucrările lor vor fi recorectate, iar sâmbătă vor fi afișate rezultatele finale.

Procentul de promovabilitate în acest an, după primele rezultate, este de 61,27%. “Rezultatele de anul acesta de la examenul maturității sunt, consider eu, mulțumitoare. Procentul este de 61,27%, procent care sensibil va crește după contestațiile depuse și care urmează a fi soluționate. Județul Gorj a depus 815 contestații. Sper să fie rezolvate unele dintre acestea astfel încât să crească puțin acest procent”, a transmis Marcela Mrejeru, inspectorul școlar al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. (A.M.)

Vizualizări: 553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: