Petre Roman vs. Ion Călinoiu. Președintele ANI, Bogdan Stan, prins cu ocaua mică!

Ziarul de Investigații GORJNEWS este în posesia unor dovezi care probează că Agenția Națională de Integritate, raportându-se la același pachet de legi care ar trebui să-i ghideze toată activitatea, a acționat total diferit în cazul fostului președinte al Consiliului Județean, Ion Călinoiu, favorizându-l, față de modul în care aceeași instituție, ANI, a procedat într-un caz identic, al fostului deputat Petre Roman.

Când Petre Roman a fost suspendat din postul de deputat, exista o a doua contestație pe rolul Curții de Apel București, față de raportul de incompatibilitate al ANI, iar instanța nu se pronunțase nici în privința tardivității contestației. Totuși, ANI a cerut ferm Camerei Deputaților să-l suspende, și chiar a amendat cu câte 2000 de lei cei 22 de deputați din Comisia Juridică, acuzându-i că tergiversează revocarea lui Petre Roman. ANI n-a clamat că raportul de incompatibilitate e suspendat, câtă vreme există o contestație pe rolul unei instanțe judecătorești, și nici că doar justiția poate stabili dacă o contestație este sau nu tardivă.

În cazul identic al lui Ion Călinoiu, fost președinte al Consiliului Județean Gorj, ANI a avut o poziție diametral opusă...

Citeşte continuarea pe GorjNews.

Vizualizări: 4,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: