Petrecere de pomină cu sute de artişti la Târgu Jiu

Noapte albă pentru sute de cântăreţi şi lăutari din toată ţara, veniţi la Târgu Jiu pentru a petrece împreună Revelionul special organizat pentru ei. După un an de muncă, a venit momentul ca şi artiştii să se bucure de o noapte fără griji şi, la fel ca în alţi ani, au reuşit de minune lucrul acesta. Toţi au plecat în zori spre casele lor cu amintirea unei nopţi de neuitat şi cu bucuria revederii cu cei pe care peste an îi mai întâlnesc preţ de câteva clipe la petreceri sau spectacole.

Restaurantul de pe Insuliţă a fost şi la Revelionul din 12 ianuarie neîncăpător pentru toţi cei care ar fi dorit să vină aici şi să se distreze. Iar când a fost vorba de ieşit la joc, sala a părut chiar mică, petrecăreţii încercând să se strecoare inclusiv printre mese pentru a putea duce până la capăt sârbele şi horele de mână. În plus, petrecerea a fost un moment numai bun pentru bilanţul pe care oricine şi-l face la final de an şi început de an nou.

Constantin Măgureanu a mărturisit că pe 31 decembrie a fost la mii de kilometri distanţă de ţară. „Am fost la românaşii noştri din Palestina. Am avut concert acolo toată noaptea, iar de Ziua Îndrăgostiţilor o să plec în Canada. Și acolo cânt tot pentru românaşii noştri. Sunt foarte ocupat în această perioadă, iar începutul lui 2018 e unul foarte bun”, a menţionat Măgureanu.

Sanda Argint a venit din Mehedinţi pentru a fi alături de prietenii săi de breaslă. Şi ea a confirmat că anul care s-a scurs a fost unul de neuitat. „De Revelion am fost pe drumuri, cu spectacole, ca de fiecare dată”, a spus artista.

Relaxare şi revedere

Mulţi dintre cei veniţi din alte judeţe au menţionat ori că sunt pentru prima dată la Târgu Jiu cu o astfel de ocazie ori se bucură de revederea cu cei dragi. Printre „novicii” petrecerii a fost şi cunoscutul Florin Ionaş, zis „Generalul” de la Timişoara, apreciat şi respectat de toţi colegii de breaslă. Artistul spune că nu se aştepta să găsească o astfel de petrecere la Târgu Jiu. „Anul trecut nu am avut timp să ajung, iar acum regret că nu am ajuns anul trecut. Atât de frumos e aici că nu mi-am putut imagina. Am avut ocazia să mă revăd cu profesori de-ai mei, dar şi cu elevi pe care nu i-am mai întâlnit de multă vreme”, a spus „Generalul”.

La rândul său, Mariana Ionescu Căpitănescu s-a declarat bucuroasă că a ajuns şi anul acesta la petrecerea de pe Insuliţă, mai ales că la începutul anului a fost răcită. „Cel mai important lucru e că aici ne simţim în largul nostru. Suntem fericiţi că nu avem gândul că trebuie să cântăm, nu îmi fac griji că nu mi-am pus costumul cum trebuie sau nu ştiu cum”, a mărturisit îndrăgita artistă.

Bucuria organizatorilor

Și anul acesta petrecerea a fost organizată de soţii Elisabeta şi Gigi Vasile, împreună cu Niculina Stoican. Dacă în urmă cu 9 ani constănţeanul Gigi Vasile se muta la Târgu Jiu şi venea cu ideea organizării unei astfel de petreceri, acum el recunoaşte că Revelionul Artiştilor a ajuns ceva mai mult decât îşi putea imagina cu mai puţin de un deceniu în urmă.

Niculina Stoican, în schimb, a avut un mesaj cu totul special pentru petrecerea din acest an, ea neuitând semnificaţia aparte pe care 2018 o are pentru România. „Să nu uitaţi că anul acesta suntem întregi de 100 de ori, de 100 de ori frumoşi şi drepţi şi de aceea le transmit tuturor La mulţi ani! La mulţi ani, România!”, a spus artista, care, după tortul festiv de la miezul nopţii, a anunţat şi data la care va fi organizat revelionul de anul viitor, respectiv 11 ianuarie.

Vizualizări: 3,700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: