Petrecere mare pe Valea Amaradiei. Bâlci, de Sfântul Petru, la Căpreni

Muzică, dans şi multă voie bună se anunţă la sfârşitul acestei luni în comuna gorjeană Căpreni. Autorităţile locale organizează vineri, 29 iunie, tradiţionalul bâlci de Sfântul Petru. Cu acest prilej va avea loc şi Festivalul folcloric pentru copii şi tineret „Sofia Drăghici”. Artişti de seamă ai Gorjului au fost invitaţi să cânte pentru localnici.  

Bâlciul de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel este cea mai importantă manifestare de peste an de la nivelul comunei Căpreni, sărbătoarea fiind considerată şi Ziua Comunei. Manifestările din acest an se vor desfăşura  pe baza sportivă a Şcolii Generale Căpreni şi vor debuta cu Festivalul Folcloric „Sofia Drăghici”, destinat copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 7 şi 35 de ani. Rând pe rând, participanţii vor urca pe scena acoperită de pe terenul de sport. Este vorba de solişti vocali, instrumentişti, dar şi formaţii de dansuri populare. Acompaniamentul concurenţilor va fi asigurat de Ansamblul Folcloric „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Cei mai talentaţi concurenţi vor fi premiaţi cu diplome şi bani, premii asigurate atât de Primăria Căpreni, cât şi de Consiliul Judeţean Gorj, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. „La acest festival vom avea participanţi de pe Valea Amaradiei, Valea Gilortului şi mai vin şi din alte localităţi, de la Târgu Jiu, Rovinari, Vîlcea, Grădişte, Sineşti sau de la Melineşti. Sofia Drăghici a fost o cântăreaţă de la noi din localitate, care a participat la rândul ei la foarte multe concursuri, gen «Maria Tănase» sau «Cântarea României»”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni.        

Sute şi chiar mii de oameni sunt aşteptaţi să ia parte la manifestările ce vor avea loc la Căpreni, de Sfântul Petru. Bâlciul este unul cu tradiţie în zona Văii Amaradiei. Petrecerea va ţine până târziu în noapte. „După ce se încheie festivalul folcloric şi premierile, spre seară, în jurul orei 18:30, am invitat Ansamblul Artistic Profesionist «Doina Gorjului», care în fiecare an ne onorează cu câţiva cântăreţi de renume cum ar fi: Valentin Sanfira, Roberta Crintea - am avut-o şi pe Olguţa Berbec într-un an - Maria Loga, Alexandra Bleaje, Roxana Croitoru, Claudia Torop”, a mai precizat primarul comunei Căpreni.

De la petrecerea de la Căpreni nu vor lipsi nici comercianţii. O mulţime de tarabe cu mici şi bere, precum şi zeci de comercianţi cu produse alimentare, non-alimentare şi parcuri de distracţii vor fi prezenţi pe baza sportivă a şcolii din Căpreni.

Vizualizări: 3,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: