Piaţa nouă din Băleşti stă închisă. Motivul!

Piaţa agroalimentară „Coşbuc”, inaugurată la sfârşitul lunii aprilie în comuna gorjeană Băleşti, este ocolită de legumicultorii din zonă. Autorităţile locale sunt mâhnite de faptul că localnicii preferă să-şi vândă produsele tot la Târgu Jiu, dar trag nădejde că situaţia se va schimba în toamnă, când va fi scoasă pe piaţă celebra varză de Băleşti.

Legumicultorii din Băleşti au spus mereu că îşi doresc o piaţă a lor în care să-şi vândă produsele. Acum când o au la doi paşi de casă şi nu li se percep taxe, o ocolesc. Piaţa este situată la drumul naţional, aproape de intersecţia cu satul Tălpăşeşti, drept urmare nici de clienţi nu ar duce lipsă. Autorităţile locale sunt nemulţumite că piaţa stă închisă.

„Piaţa din comuna Băleşti este un bun necesar, care vine în sprijinul legumicultorilor. Sunt neplăcut surprins că lumea nu vine la acest obiectiv de investiţii, deşi totul este gratuit. Preferă să meargă în altă parte. Am încredere că piaţa va fi căutată de legumicultorii noştri odată cu venirea recoltelor de toamnă, a verzei în principal. Sunt aşteptaţi toţi cei care vor să vândă varză, cereale, am făcut şi un punct pentru păsări acolo”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

Piaţa agroalimentară „Coşbuc” a fost înfiinţată pe un teren al primăriei. Investiţia s-a ridicat la 50 de mii de lei, bani din bugetul local. Lucrările au fost realizate de angajaţii SC Util Local, firma Consiliului Local Băleşti, într-un timp destul de scurt. Punerea în funcţiune a târgului a fost întârziată puţin de obţinerea avizelor, în special a celui de la Transgaz, a căror conducte trec prin incinta pieţei. Autorităţile au deschis piaţa în data de 28 aprilie.

Vizualizări: 1,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: