Transplant de cornee pentru băieţelul lovit de leagăn

Băieţelul de 3 ani şi jumătate din Bumbeşti Jiu, rănit la ochi în urmă cu circa două săptămâni, într-un parc de joacă din oraş, va fi supus unei intervenţii chirurgicale. Pe 8 iulie, micuţul a fost programat pentru un transplant de cornee, iar pentru asta Dănuţ Flavian Tudor a început deja un tratament premergător, care să îl pregătească pentru intervenţia chirurgicală.

Operaţia presupune costuri de circa 8.000 de euro, dar banii par să nu mai fie o problemă acum, după ce, pe Facebook, a fost organizată o campanie de strângere de fonduri care a şi dat roade.

Donatorii sunt în mare parte români din străinătate, iniţiatorul campaniei fiind Marius Simionică, un român stabilit la Londra. El a anunţat că şi-a cumpărat deja bilet de avion pentru ca pe 8 iulie să fie prezent la Bucureşti, la spital, pentru a-l susţine direct pe Dănuţ. Campania iniţiată de acesta se va încheia pe 30 iunie, la sfârşitul zilei, până marţi la prânz în contul respectiv strângându-se deja peste 6.000 de lire sterline. Banii vor fi folosiţi în totalitate cu cheltuielile care presupun ca Dănuţ să îşi recapete complet vederea după incidentul de la locul de joacă.

Simionică, implicat şi în ajutorarea altor copii din ţară cu nevoie speciale, a anunţat că familia lui Dănuţ va fi ajutată şi în cadrul procesului ce va fi deschis pentru tragerea la răspundere a celor responsabili cu amenajarea corespunzătoare a locurilor de joacă din Bumbeşti Jiu, respectiv autorităţile locale, împotriva cărora a fost deja depusă plângere la Parchet.

„Vom merge chiar mai departe şi vom susţine familia lui Dănuţ în lupta cu sistemul/autorităţile! Zilele astea, avocata familiei va înainta dosarul în instanţă pentru a se face dreptate şi pentru a nu mai exista riscul ca alţi copii să aibă asemenea accidente doar pentru că autorităţilor nu le pasă şi atunci când sunt atenţionaţi de pericolele existente... tratează totul şi pe toţi cu DISPREŢ! Copiii trebuie să fie o prioritate... nu voturile!”, este anunţul făcut pe contul său de Facebook de românul care a iniţiat campania de strângere de fonduri pentru Dănuţ Tudor.

Vizualizări: 1,421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: