Pierde Gorjul un deputat? Ponta e gata să plece din politică!

Relaţii tot mai tensionate între Victor Ponta şi actualul şef al PSD, Liviu Dragnea, chiar în ziua în care deputatul de Gorj urma să fie audiat ca inculpat în dosarul „Turceni-Rovinari”. Audierile programate pentru luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost precedate de o ieşire la rampă a fostului premier, care a anunţat nici mai mult, nici mai puţin că îşi pune la bătaie cariera politică dacă Dragnea va dovedi că el l-a denunţat în dosarul  „Tel Drum”.

Ponta spune că renunţă inclusiv la mandatul de parlamentar dacă Dragnea vine cu probe în acest sens. Replica liderului PSD nu s-a lăsat prea mult aşteptată, reacţia lui Dragnea arătându-le alegătorilor din Gorj adevăruri pe care nici măcar opoziţia nu le-a spus până acum despre cel mai cunoscut deputat al judeţului.

„Dragnea Mincinosul Naţional tocmai a spus din nou la televizor că eu l-am denunţat! Dar nu poate să aducă o copie după denunţul meu, că nu are bani! Aşa mincinos care să îşi bată joc de toată lumea nu am văzut! Din respect pentru membrii şi alegătorii PSD, trebuie să lămurim definitiv acest lucru. Oamenii merită să ştie adevărul. Îi propun public să procedăm după cum urmează: el dacă aduce o copie după denunţul (pretins) al meu, în aceeaşi zi îmi dau demisia din Parlament şi nu voi mai face politică. Dacă însă îi aduc eu un document oficial care să ateste încă o dată că sunt un simplu martor (ca şi Teodorovici, Grindeanu, etc) şi nu am depus niciodată vreun denunţ penal contra lui, atunci îşi dă el demisia din Parlament şi din PSD! Simplu şi clar - hai măi Dragnea Mincinosule, ai curaj?”, a scris Ponta pe contul său de Facebook.

Dragnea: Nu conversez cu turnătorii şi şantajiştii

Dacă până acum Liviu Dragnea părea să ignore atacurile lui Victor Ponta, de data aceasta liderul PSD i-a dat replica fostului premier, iar ce a spus despre acesta ar trebui să îi pună pe gânduri pe cei care l-au trimis de patru ori în Parlament pe deputatul de Gorj. „Mie nu-mi place să conversez nici cu turnătorii, nici cu şantajiştii. În al doilea rând, inclusiv astăzi, cererea pe care a ticluit-o la sfatul celor două prietene pe care le are în DNA este în fapt o plângere penală în care mă acuză de intimidarea martorilor. Trei - denunţul public făcut la Hotnews l-a văzut toată lumea şi îl poate reciti toată lumea. Patru - eu nu mă duc pe discuţia de formă, că nu scrie nicăieri «denunţ» sau este vorba de conţinutul acelei declaraţii. Cinci - cu părere de rău spun, nu ştie în ce s-a băgat”, a spus Liviu Dragnea.

Dosare şi servicii secrete

Înaintea audierilor de luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ponta a avut o intervenţie publică pe marginea acestui dosar, la Antena 3 el reluând ideea că tot dosarul ar fi o înscenare a lui Traian Băsescu. La fel ca şi în cazul lui Dragnea, procurorii DNA îl acuză că împreună cu Dan Şova a încasat nemeritat bani din contracte derulate la Turceni şi Rovinari. Deputatul e însă de altă părere. „Ştiu că Sorin Blejnar mi-a făcut dosarul şi i l-a dat lui Traian Băsescu. În ce mod, nu ştiu. Este posibil să fie prin SPP sau nu. Dacă este aşa, trebuie să răspundă penal toţi”, a declarat Ponta, la aceeaşi televiziune un ofiţer SPP făcând şi el o declaraţie menită să îi dea apă la moară deputatului în această chestiune.  

Vizualizări: 1,633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: