Piesă de teatru pentru copiii din centrele de plasament

Circa 200 de copii din centrele de plasament din judeţul Gorj vor merge marţi, 19 decembrie, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Ei vor viziona, gratuit, o piesă de teatru, cadoul venind din partea actorilor târgujieni.

Pe lângă spectacol, micuţii vor primi şi cadouri. Cei care doresc să vină în sprijinul copiilor instituţionalizaţi pot aduce la teatru o jucărie. „Încercăm să aducem la teatru 200 de copii din centrele de plasament şi cu această ocazie să le facem o bucurie înainte de sărbători. Pe lângă spectacolul pe care o să-l urmărească aceşti minunaţi copii o să le mai oferim, noi, echipa teatrului, câte o jucărie sau un alt obiect. De asemenea, de la Primăria Târgu Jiu vom primi 200 de pachete. Avem nevoie de sprijin. Orice prieten al teatrului este aşteptat să vină la noi cu o jucărie sau orice altceva ce poate fi util pentru un copil aflat într-o situaţie grea”, a declarat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al teatrului.  

Copiii din centrele de plasament vor asista la piesa „Punguţa cu doi bani”, o adaptare după Ion Creangă, regizată de Andrei Mihalache. „Nu este un spectacol exclusiv pentru copii. Povestea o ştim cu toţii, numai că este prea scurtă. Şi atunci, am îmbunătăţit-o cu cântece, cu glume”, a precizat regizorul Mihalache.

Spectacolul „Punguţa cu doi bani” va fi prezentat în premieră luni, 18 decembrie, de la orele 9.30. Costul unui bilet este de 10 lei pentru copii şi 20 lei pentru adulţi. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Sorin Giurca, Vlad Fiu, Cosmin Brehuţă, Andreea Chiriţescu, Mădălina Ciobănuc, Simona Urs, Ion Alexandrescu, Pompiliu Ciochia, şi alţii.

Piesa va mai fi jucată şi miercuri, 20 decembrie, dar şi în luna ianuarie 2018, în funcţie de cerinţele publicului.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: