Burse și în acest an pentru elevii din Motru

Vești bune pentru copiii din Motru, care studiază la școlile și liceele din localitate. Și în anul școlar 2017-2018 vor beneficia de burse, dacă vor învăța bine la școală. Municipalitatea din Motru a adoptat o hotărâre de Consiliu Local în baza căreia a fost aprobată acordarea acestor bonusuri elevilor sârguincioși.

Prin hotărârea de Consiliu Local Motru de la finele lunii noiembrie a fost aprobat cuantumul pentru fiecare categorie de bursă acordată elevilor din învățământul preuniversitar, dar și numărul beneficiarilor. Astfel, vor fi acordate 2 burse de performanță în cuantum de 100 lei, 953 de burse de merit și 38 de burse sociale în valoare de 30 lei. Banii vor fi acordați în funcție de situațiile care vor fi transmise semestrial de consiliile de administrație ale unităților școlare.

Proiectul a fost inițiat de consilierii PSD. ”Am aprobat burse pentru 2017-2018 în ședința ordinară de luna trecută. Proiectul a fost inițiat de mai mulți. Ca să fiu sigur că îmi trece, mai ales când e vorba de copii, încep să le sugerez unora dintre ei că ar fi bine să facă așa ceva. Decât să se ajungă la circ pe seama copiilor, să nu treacă... Va fi continuitate, ne-am propus să nu mai existe întreruperi, așa cum s-a întâmplat până acum, vreo 2-3 ani nu s-au dat”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Primăria Motru a reușit recent să facă plățile pentru bursele elevilor pentru anul școlar 2016-2017. Aceste bonusuri nu se mai acordaseră din anul școlar 2013-2014.

Vizualizări: 1,058

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: