Pinguinii Adélie, descoperiți după 3000 de ani

Ultima specie de pinguini descoperită este cea de pinguini Adélie, care au fost găsiți de oamenii de știință în Antarctica, pe Insulele Danger. Este vorba despre o specie nouă de pinguini care au rămas ascunși timp de aproximativ 3000 de ani.

Prezența blocurilor de gheață în jurul insulelor și dificila misiune a bărcilor de a ajunge pe aceste insule, au transformat teritoriul într-un tărâm neatins, astfel populația de pinguini s-a înmulțit în liniște departe de ochii oamenilor.  Pinguinii au fost descoperiți după excrementele lor, care au fost surprinse în imaginile colectate de sateliți. Ulterior, oamenii de știință au trimis mai multe drone și astfel au stabilit că ar fi vorba de aproximativ 1,5 milioane de pinguini Adélie.

Potrivit Sky News, primul recensământ al păsărilor din acea zonă arată că există 750.000 de perechi de pinguini. Heather Lynch, coautoare a studiului despre pinguinii Adélie, a spus că această descoperire are consecinţe importante în privinţa modului în care tratăm această regiune şi că insulele Danger nu erau cunoscute drept un important habitat pentru pinguini. Insulele Danger sunt greu accesibile și chiar şi în timpul verii, acestea pot fi înconjurate de gheaţă groasă.

Pentru a verifica informaţia, Heather Lynch a organizat o expediţie alături de o echipă de cercetători. Aceştia au ajuns în Danger Islands şi au numărat pinguinii cu ajutorul unei drone care a captat câte o imagine pe secundă. Apoi, fotografiile au fost alăturate pentru a oferi o imagine de ansamblu.

Michael Polito, unul dintre cercetătorii care au participat la expediţie, a spus că se pare că populaţia de pinguini din aceste insule nu a înregistrat declinul suferit de populaţia observată de-a lungul coastei de vest a Peninsulei Antarctice care a fost asociat cu schimbarea recentă a climei. În vestul peninsulei, numărul pinguinilor Adélie a scăzut cu aproximativ 70% în ultimele decenii, din cauza dezgheţului, cauzat de încălzirea globală.

În urma descoperiri făcute, cercetătorii își propun să găsească o modalitate prin care să salveze pinguinii Adélie de la dispariție.

Vizualizări: 2,806

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: