Pintea a găsit secții improvizate la spitalul din Târgu Jiu

Unele secţii de la spitalul din Târgu Jiu sunt „improvizate”! Afirmaţia îi aparţine ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, care a rămas surprinsă să vadă multe secţii pe jumătate goale în cadrul unităţii medicale. Acest lucru nu indică decât că oamenii nu au încredere în medici şi în condiţiile din spital, a fost concluzia ministrului.

Sorina Pintea a vizitat mai multe secţii din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu. A trecut pe la Unitatea de Primiri Urgenţe, ORL, Oftalmologie, Chirurgie şi la Pediatrie. A rămas şocată când a văzut cât de puţini pacienţi sunt în unele secţii. „În acest spital, nu au ce să caute două secţii de chirurgie. Indicele de ocupare este 50%. Asta înseamnă că jumătate din paturi nu sunt ocupate. De ce să ţinem două secţii? Sunt multe care derivă de aici. La Oftalmologie, gradul de ocupare este 40%, dar în Oftalmologie, mare parte din diagnostice se rezolvă în spitalizare de zi şi ambulator. De ce ţinem 25 de paturi? Marea mea mirare şi dezamăgirea pe care am trăit-o a fost când am văzut gradul de ocupare la Secţia Pediatrie. Cred că e pentru prima dată de când lucrez în sistem când am văzut un grad de ocupare de 30%. Asta înseamnă că populaţia n-are încredere în medici, în actul medical, că nu este mulţumită de tratament, că nu-i mulţumită de condiţiile hoteliere”, a fost mesajul Sorinei Pintea.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că faţa secţiei Pediatrie va fi schimbată. A dat asigurări că mobilierul şi aparatura necesară doctorilor va fi suportată din banii ministerului: „Am declarat anul mamei şi copilului la Ministerul Sănătăţii. Toată lumea ştie că am o sensibilitate faţă de copii. Ne vom implica personal cu toţii în a face această secţie de Pediatrie. A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor. Pe partea de infrastructură, va finanţa Consiliul Judeţean, partea de aparatură, paturi, tot ce are nevoie secţia, va veni din partea Ministerului Sănătăţii. Este inadmisibil ca o secţie de Pediatrie să nu aibă adresabilitate în condiţiile în care sunt atât de mulţi copii. Unele secţii chiar putem spune că sunt improvizate". (M.M.)

Vizualizări: 3,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: