Bălești: Fosta primărie, transformată în centru social

Două noi investiții finanțate din fonduri europene vor fi demarate anul acesta în comuna gorjeană Bălești. Administrația locală a obținut finanțare de la Uniunea Europeană pentru a readuce la viață clădiri care odinioară erau importante pentru cetățenii din localitate.

Este vorba de căminul cultural din satul Rasova, proiect a cărui valoare este de aproximativ 130.000 euro, și de înființarea unui centru social de zi în satul Cornești, prin reabilitarea fostului sediu al primăriei Cornești, valoarea investiției ridicându-se în acest caz la 300.000 euro. ”Lucrările de reabilitare a căminului cultural din satul Rasova au demarat acum 3 zile. Investiția este finanțată prin programul AFIR. Vrem să readucem în actualitate horele de odinioară. Pentru înfiițarea centrului social de zi din satul Cornești, cu îngrijiri la domiciliu, am semnat contractul de finanțare. În acest caz, banii i-am obținut pe Programul Operațional Regional. Imediat vom da drumul la licitație, sperăm ca la mijlocul verii să avem șatier. Centrul de zi va fi destinat tuturor categoriilor de persoane care au probleme: vârsnici, copii”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești.

Cele două clădiri nu mai erau funcționale, fiind într-un avansat stadiu de degradare. La centrul social de zi va presta activitate personalul din cadrul Compartimentului de Asistență Medicală din cadrul primăriei Bălești. Căminul cultural de la Rasova va fi reabilitat și dotat cu mobilier nou.

Vizualizări: 869

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: