Pîrvulescu nu este interesat de propunerile lui Crețan

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, care reprezintă peste cinci mii de salariaţi din Complexul Energetic Oltenia, nu este interesat de propunerile cu care au mers la minister liderii sindicali din Federaţia Energetica. „Nu le-am citit pentru că nu sunt importante. Nu aşa se face sindicalismul. Dacă titularii din comisia de negociere au decis să meargă împreună, cred că nu contează o voce izolată care reprezintă 300 de salariaţi. Când noi, federaţiile, reprezentăm 95%, nu mai contează o voce izolată, care reprezintă o parte foarte mică”, a spus Dumitru Pîrvulescu la TV Sud.

Cei de la Federaţia Energetica vor o nouă grilă de salarizare, în care raportul dintre cel mai mic şi cel mai mare salariu să fie 1 la 5, dar şi schimbări legate de sporuri. „Sporul de carieră şi de pericol să fie acordat proporţional şi în funcţie de condiţiile de muncă până la nivelul şefilor de carieră. De acest spor urmează să beneficieze şi angajaţii de la benzile magistrale de transport a cărbunelui în depozite şi termocentrale, precum şi personalul de la mentenanţă care lucrează în cariere”, se arată în documentul Federaţiei Energetica, care reprezintă sub o mie de salariaţi din CEO.

Celelalte federaţii au mers la ministrul Energiei miercuri, cu solicitarea majorării fondului de salarii cu 15% şi acordarea de vouchere de vacanţă. „Important este să convingem că ceea ce spunem are fundament. Noi avem două doleanţe, o creştere rezonabilă a fondului de salarii şi un capitol în buget pentru vouchere de vacanţă”, spunea Pîrvulescu înainte de discuţiile cu ministrul, care au durat mai multe ore. (A.A.)

Vizualizări: 1,025

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: