Pistol: Nu de frumoși, de deștepți, am stat pe scaunul de prefect

Prefectul județului Gorj, Cosmin Pistol, și-a făcut deja bagajele și așteaptă să fie înlocuit din funcție. Știe cine îi va lua locul și recunoaște că este o decizie bună cea potrivit căreia prefecții nu mai trebuie să fie apolitici și vor fi asumați de partidele aflate la guvernare. „Niciunul dintre noi, cei care am stat pe scaunul de prefect, nu am fost de frumoși, de deștepți. Am fost susținuți de partid”, a reacționat Cosmin Pistol.

După aproape nouă luni în funcția de prefect al județulu Gorj, Cosmin Pistol a vorbit, la Tele3, despre această experiență. A mărturisit că lucrurile acum au început să se agraveze și aceasta este cea mai îngrijorătoare perioadă din mandatul său. “A fost un mandat foarte dificil. Au fost în jur de 100 de ședințe pe Comitetul pentru Situații de Urgență. Împărțit la nouă luni, nu e puțin lucru. Au fost două rânduri de alegeri, cu deschiderea unui an școlar în alte condiții. Cu un val unu, doi și trei al pandemiei, cu situația locurilor din spitale. A fost foarte, foarte dificil. Acum mă îngrijorează cel mai mult ce se întâmplă. Indiferent că poate mâine vine altcineva, mă îngrijorează această situație. 80 de infectări pe zi e mult, un record pentru sistemul medical din Gorj. Nu am mai avut până acum o asemenea cifră”, a spus prefectul Cosmin Pistol.

În câteva zile, el va fi înlocuit cu propunerea USR-PLUS, Corneliu Răducan Morega. „Am fost anunțat că această poziție va fi ocupată de altcineva. Eu cred că este indubitabilă numirea domnului Morega. Ne cunoaștem. Îi urez succes. Vom avea o discuție și la predarea și preluarea mandatului. Dacă pot să împărtășesc din toată experiența asta, o voi face cu tot dragul”, a mai spus Pistol.

Acesta a comentat și decizia ca prefecții să poată fi membri de partid, și nu apolitici ca până acum. Asta deși aproape toți prefecții au avut carnet de partid și au renunțat la politică doar de ochii lumii în perioada cât au ocupat funcția de prefect. „E în regulă, pentru că nu mai suntem atât de ipocriți. Niciunul dintre noi, cei care am stat pe scaunul de prefect, nu am fost de frumoși, de deștepți. Am fost susținuți de partid. Da, e ok. Mă bucur că s-a schimbat acum legea. Eu nu am făcut o zi de politică. Am fost susținut din altă zonă, dar acum e binevenită această modificare. Până acum, eram ipocriți. Guvernul politic, prefectul neutru”, a mai declarat Cosmin Pistol.

Vizualizări: 2,300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: