PNL - aripa Cîțu anulează alegerile câștigate de oamenii lui Orban

Primarul din Bârlad a câștigat săptămâna trecută alegerile în organizația PNL cu 88 de voturi, față de două câte a avut contracandidatul său. Cu toate acestea, președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, susținător al lui Florin Cîțu pentru președinția partidului, a anulat alegerile și a convocat altele, pentru 22 iunie. Pe de altă parte, Orban spune că invalidarea alegerilor a fost nestatutară.

Membrii Biroului Politic al PNL Bârlad, în frunte cu preşedintele desemnat, Dumitru Boroş, primar al municipiului Bârlad, susţin că, de fapt, alegerile desfăşurate pe data de 16 iunie au fost corecte şi s-au derulat în legalitate, prezentând ca susţinere un document semnat de preşedintele PNL, Ludovic Orban, în care se precizează că invalidarea scrutinului a fost făcută fără respectarea statutului partidului, potrivit căruia singurul organism ce se poate pronunţa cu privire la validitatea alegerilor este Curtea de Arbitraj.

"Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public, prin care se încearcă dezinformarea membrilor PNL Bârlad şi a simpatizanţilor, vă aducem la cunoştinţă că în data de 16.06.2021, în perfectă legalitate, a avut loc şedinţa de alegeri de nivelul Organizaţiei PNL Bârlad, preşedinte, vicepreşedinţi, membri, trezorier. Cei care cred în valorile liberalismului, rugăm să nu dea curs solicitării de a participa la un simulacru de şedinţă convocată ilegal. PNL Bârlad este organizaţia cu cele mai bune rezultate din judeţ, la nivelul municipiilor şi oraşelor, obţinute la alegerile locale şi parlamentare. Pentru a putea susţine în continuare proiectele domnului primar şi ale consilierilor liberali, avem obligaţia morală de a face front comun în toate demersurile. Nu vă prezentaţi marţi, 22.06.2021, la adunarea convocată ilegal de către unele persoane care nu susţin interesele Organizaţiei PNL Bârlad şi ale municipiului Bârlad", se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL Bârlad pe pagina de Facebook a organizaţiei.

La alegerile de pe 16 iunie s-au înscris în cursa pentru şefia organizaţiei bârlădene primarul municipiului, Dumitru Boroş, şi Iulian Groza. Boroş a obţinut 88 de voturi, Groza a fost votat de doi membri de partid, iar două voturi au fost nule. Ulterior, alegerile au fost contestate, invocându-se faptul că pe convocator nu au fost trecuţi anumiţi membri PNL.

În urma unei decizii semnate de preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, scrutinul a fost invalidat, fiind anunţată o nouă şedinţă de alegeri.

Vizualizări: 2,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: