PNL şi PMP: Se intră din nou cu bocancii în Consiliul Judeţean

Consilierii judeţeni ai PNL şi PMP Gorj au părăsit şedinţa de consiliu judeţean, nemulţumiţi fiind de faptul că locurile din Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică sunt rezervate numai pentru social-democraţi. ATOP este un organism care se întruneşte lunar, dar care aduce peste 800 de lei pe lună în buzunarele membrilor săi.

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a propus ca din comisia ATOP să facă parte următorii consilieri: Valentin Popa, Gheorghe Milosteanu, Maria Vasilescu, Elvira Şarapatin şi Mihai Prunariu. Din partea ALDE a fost desemnat Marius Borcan.
PNL propuse pe Grivei şi Iacobescu, însă ulterior şi-a retras propunerea, pentru că locurile fuseseră deja ocupate de PSD şi ALDE. Consilierii PNL şi PMP au părăsit sala de şedinţă. „Era normal ca fiecare grup politic să fie reprezentat, însă Partidul Naţional Liberal a fost eliberat din această structură. Aşa că am părăsit sala de şedinţă”, a declarat Victor Banţa, consilier PNL.
Liviu Andrei de la PMP consideră că „se intră din nou cu bocancii în Consiliul Judeţean”. „Din punctul nostru de vedere se intră din nou cu bocancii în Consiliul Judeţean. Ştim cu toţii că această comisie este bine plătită, iar în momentul în care îţi numeşti din start cinci persoane din partidul tău şi eşti ajutat de celelalte două partide cu care ai alianţă, mi se pare că nu se respectă condiţiile democraţiei şi legea”, a declarat Liviu Andrei, consilier judeţean PMP.
Cosmin Popescu spune că s-a respectat algoritmul politic. „S-a supus votului nominalizarea celor şase consilieri care vor face parte din ATOP. Este vorba despre un organ consultativ, care obligă la respectarea unui algoritm politic. Legea ne obligă să supunem votului nominalizările venite în raport cu voturile primite. Vom supune votului propunerile venite de la fiecare grup politic. Este important ca această comisie să conlucreze”, a declarat Cosmin Popescu.
Explicaţia acestuia nu a fost pe placul lui Liviu Andrei. „În condiţiile în care se respecta algoritmul politic, propunerea era foarte simplă. PSD trebuia să aibă două portofolii, iar celelalte partide câte un portofoliu. PNL chiar a fost de acord cu ideea asta, chiar dacă e un partid mai mare decât celelalte”, a declarat Andrei. Acesta susţine că el nu ar fi vrut să facă parte din această comisie şi l-ar fi propus pe colegul său, Gabriel Gârjoabă, care este mai tânăr şi are nevoie mai mare de bani.

Vizualizări: 1,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: