Se ceartă pe legea energiei. ”Unii se cred şmecherii lumii!”

Recent modificată în favoarea Complexului Energetic Oltenia, legea energiei a devenit mărul discordiei în rândul parlamentarilor. Inițial, scandalul a pornit între deputatul Scarlat Iriza și senatorul Dian Popescu, însă rând pe rând s-au alăturat discuțiilor Vasile Popeangă, dar și liderii Federației Mine Energie.

Deputatul Scarlat Iriza a fost cel care și-a declarat nemulțumirea legată de faptul că senatorul Dian Popescu a încercat să-și asume întregul merit pentru modificările aduse legii energiei atunci când a spus că el este inițiatorul actului normativ. Iriza spune însă că de fapt el este în capul trebii. ” I-am luat ca pe colegi și acum își asumă ei că ei sunt șmecherii lumii. Susținătorii legii energiei nu sunt decât patru, Iriza e primul, adică inițiatorul principal. Că am apelat la Dian Popescu ca să o susțină și el la Senat e altă treabă, e adevărat, că a muncit Dian Popescu ca să iese din Senat, iar e o treabă bună, dar în camera decizională eu cu Popeangă ne-am ocupat de demersuri”, a spus Scarlat Iriza, deputat.
Vizibil iritat de declarațiile lui Dian Popescu din ultima perioadă cu privire la legea energiei s-a arătat și deputatul Vasile Popeangă. Acesta spune că Dian Popescu și-a început campania pentru parlamentare din toamnă. ”Vreau să vă spun că nu numai Dian Popescu este inițiator, suntem patru parlamentari, mă rog, vrea să-și asume el meritul că vrea să candideze, vrea să ia voturi, nu-i nicio problemă, dar dacă discutăm cine a avut aportul cel mai mare, e de discutat în legătură și cu treaba asta”, a spus Vasile Popeangă, deputat.
Deranjați de această discuție s-au arătat și liderii FNME care îl acuză pe Dian Popescu că i-ar fi invitat în Parlament doar pe sindicaliștii din SMEO. ”A fost așa o secretomanie, mă rog, au vrut să dea o lovitură de imagine, dar una peste alta bine că s-au dus. Noi i-am transmis lui Dian Popescu încă din luna mai că ne dorim să fim în Parlament când se discută legea, ne-a promis atunci că o să ne invite, iar acum vedem că nu a fost decât SMEO”, a spus Manu Tomescu, lider de sindicat în CE Oltenia.

Vizualizări: 894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: