Polaris are concurență. Operator nou de salubrizare în Gorj

O nouă firmă de salubrizare și-a început activitatea la nivelul județului Gorj. Este vorba de SC Supercom SA din București. Trei localități, unde existau probleme în ceea ce privește colectarea deșeurilor menajere, vor beneficia de serviciile oferite de aceasta, iar tariful perceput de noul operator va fi același pentru toate localitățile, indiferent de distanța pe care o vor parcurge autospecialele pentru a ridica gunoiul. Responsabilii cu salubrizarea la nivelul județului susțin că tot mai multe primării vor să colaboreze cu această nouă firmă.

Noul operator, societatea Supercom S.A., a început de joi, 16 mai, să ridice deșeurile menajere din localitățile Urdari, Fărcașești și Negomir. Ridicarea deșeurilor menajere se va face săptămânal, iar din două în două săptămâni va ridica selectiv, din poarta în poartă. Pentru asta, oamenii vor primi saci galbeni inscripționați.

Tarifele percepute de acest operator sunt de 12 lei/lună/gospodărie fără TVA, 7,16 lei/lună/persoana fără TVA și 100 lei/mc fără TVA pentru agenții economici și instituțiile publice.

Contractul a fost încheiat între Asociația de dezvoltare intercomunitară în domeniul serviciilor publice de salubrizare ”ADIS” Gorj, din care fac parte majoritatea localităților din județ, pe o perioadă de 12 luni. ”O parte din primăriile care fac parte din asociație au deja probleme din punct de vedere al firmelor cu care au contract, în sensul că sunt la sfârșit de contract, avem primării care nu au contract cu niciun operator de salubrizare. Și atunci am găsit o soluție să nu rămânem cu localitățile murdare. Am făcut un contract de achiziție publică. Supercom a venit cu această ofertă și ei se ocupă în trei localități să ridice deșeurile. Se pare că mai sunt și alte primării care vor să lucreze cu această firmă de salubrizare. Contractul cadru este între ADIS și operator, iar operatorul merge și își încasează banii de la fiecare primărie sau cetățean în parte”, a declarat Luis Popa, directorul Serviciului de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj.

Tarifele sunt unice pentru toți cei care vor apela la această firmă. Mașinile cu care operează sunt noi, euro 6, având capacitatea de 16 mc. Firma are obligația ca în fiecare localitate în care prestează activitate să ridice de două ori pe perioada derulării contractului, gratuit, electrocasnicele de la populație, agenți economici și instituțiile publice, să efectueze campanii de conștientizare din poartă în poartă, dar și în unitățile de învățământ privind colectarea selectivă.

Cele mai multe localități din Gorj au încheiate contracte de ridicare a deșeurilor menajere cu societatea Polaris M Holding.

Vizualizări: 4,931

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: