Poliţist condamnat să conducă doar maşina de serviciu

Un agent din cadrul IPJ Gorj nu va putea conduce de acum încolo vreo altă maşină cu excepţia celei de serviciu. Judecătorii au dat o astfel de sentinţă pentru Cristian Iulian Bordea, implicat în cursul anului trecut într-o tamponare în trafic în urma căreia s-a descoperit că acesta se urcase la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acum, în faţa instanţei de judecată, inculpatul şi-a recunoscut vinovăţia şi a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare, executarea acesteia fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de încercare de doi ani. În acest interval de timp, agentul trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare, adică va fi monitorizat de colegii săi specializaţi în astfel de activităţi, şi va trebui să îşi anunţe orice schimbare de locuinţă sau plecare de acasă mai mare de 5 zile.  

Agentul trebuie să îşi justifice şi sursele de existenţă pe parcursul celor doi ani, dar, cel mai important, nu va putea să conducă vreun alt autoturism în afară de autospecialele IPJ Gorj, asta în cazul în care şefii îl vor mai urca la volan în această perioadă. „Impune inculpatului obligaţia de a nu conduce nicio categorie de autovehicule cu excepţia celor de serviciu. (…) Obligă pe inculpat la plata sumei de 650 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, se arată în decizia instanţei, care nu este definitivă.

Interesant este că în declaraţia de avere completată anul trecut, agentul condamnat acum nu figurează ca având vreo locuinţă sau maşină în proprietate, singura rubrică pe care Bordea a completat-o în documentul respectiv fiind salariul încasat de la IPJ Gorj.

Vizualizări: 3,982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: