Cristiana Oprea, pilot de raliu, vine astăzi la Târgu Jiu

Cristiana Oprea, prima femeie pilot română care a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC, vine la Conferința ”Zbateri și Dezbateri” din Târgu Jiu, astăzi, 27 iunie, de la ora 18:00. Intrarea este liberă. 


Cristiana Oprea va fi prezentă la Târgu Jiu în cadrul conferinței lunare ”zbateri și Dezbateri” din cadrul programului Târgu Jiu- Capitala Tineretului din România.

Întâlnirea cu târgujienii va avea loc la Centrul de Tineret START, situat în incinta Stadionului Municipal, etaj 3, de la ora 18:00.

Cristiana Oprea este prima femeie pilot din România care a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri și în Campionatul European de Raliuri FIA ERC, din afara țării. În prezent, ea participă în Cupa Opel 2022 cu o mașină de raliu electrică și în FIA Balkan Rally Trophy cu un Peugeot 208 R2. A debutat în motorsport în 2015, mai întâi ca copilot alături de George Grigorescu, apoi ca pilot în Cupa DACIA, conducând o Dacia Sandero 0.9 TCe.

Ea a participat în Campionatul European de Raliuri și în Campionatul Național de Raliuri, iar în iulie 2018, ea și copilotul Diana Hațegan, au devenit singurul echipaj feminin românesc din ultimii 50 de ani care a participat la un raliu în afara țării, la Rally Sliven din Bulgaria, o etapă a FIA European Rally Trophy.

În iulie 2019, tot cu copilotul Diana Hațegan, a reprezentat România în Campionatul European de Raliuri, la Rally di Roma Capitale, unde au obținut cele mai multe puncte în clasamentul ERC Ladies Trophy, conducând un Peugeot 208 R2.

În aprilie 2022, Cristiana a participat la Raliul Croației, devenind astfel prima femeie pilot română care a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC.

Cristiana Oprea este fondatoarea platformei Femei în Motorsport, care își propune să promoveze toate femeile implicate în automobilismul și motociclismul românesc.


”Zbateri și Dezbateri” este o întâlnire menită să aducă în fața târgujienilor oameni interesanți, care pot inspira. Mai mult, conferința răspunde la conceptul programului bazat pe învățare: Învățare, dezvățare, reînvățare.


Târgu Jiu- Capitala Tineretului din România este un program organizat de Federația START, cu sprijinul Primăriei Târgu Jiu. 

Vizualizări: 678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: