Polițiști din patru țări pentru o gașcă de hoți din Gorj și Mehedinți

Polițiști din România, Italia, Germania și Suedia și-au dat mâna pentru a destructura o bandă de hoți din Oltenia. Patru hoți au fost prinși în județele Gorj și Mehedinți, iar trei în străinătate. Ei sunt suspecți de furturi cu prejudicii de 300.000 de euro, bunurile fiind sustrase pe parcursul ultimilor doi ani. Interesant este ce furau: panouri fotovoltaice, pe care le vindeau în România!

În perioada 23 – 27 octombrie a.c., polițiști din cadrul I.P.J. Mehedinți și I.P.J. Gorj, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, în colaborare cu autoritățile judiciare italiene, au investigat activitatea ilicită a grupării de hoți care furau panouri fotovoltaice din Italia.

Bunurile sustrase în perioada 2016-2017, ar fi fost valorificate în România, prejudiciul cauzat fiind de peste 300.000 de euro, transmite Poliția Română.

În urma schimbului de date operative între autoritățile române și italiene au fost puse în aplicare 7 mandate europene de arestare emise pe numele unor cetățeni români cu domiciliul pe raza județelor Mehedinți și Gorj și 4 mandate de percheziție domiciliară în baza cererii de asistență judiciară internațională.

În urma a 4 percheziții efectuate în Mehedinți, la data de 25 octombrie a.c., polițiștii au depistat și ridicat mai multe bunuri despre care există suspiciunea rezonabilă că ar proveni din furturi comise pe teritoriul Italiei sau al altor state membre ale Uniunii Europene.

Au fost reținute 4 persoane, urmând ca acestea să fie prezentate în vederea predării către autoritățile italiene.

În urma exploatării cu operativitate a datelor și informațiilor obținute de autoritățile române, pe teritoriul Italiei și Germaniei au fost depistate și reținute alte 2 persoane, iar o a treia persoană a fost arestată pe teritoriul Suediei.

Vizualizări: 8,482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: