Cinci mituri despre vergeturi

Cinci mituri pe care trebuie să încetezi sa le mai crezi și câteva sfaturi care te ajută să atenuezi efectul vergeturilor.

Nu poți preveni vergeturile

Există totuși o modalitate prin care să le previi – o hidratare corespunzătoare a pielii tale. Păstrându-ți pielea hidratată va fi asigurat astfel maximul de elasticitate. În acest mod, șansele ca vergeturile să apară sunt mai mici.

Persoanele slabe nu au vergeturi

Cauza vergeturilor este întinderea pielii, care poate avea loc pe durata pubertății, a perioadei de sarcină sau chiar de pe urma de unei pierderi sau câștigări de greutate rapidă. Vergeturile pot apărea pe corpul oricarei persoane.

Pierderea în greutate le face sa dispara

În realitate, pierderea în greutate, mai ales dacă este rapidă, duce la aparișia vergeturilor sau le face mai vizibile. Dacă ești la dietă, încearcă să nu pierzi mai mult de un kilogram pe săptămână pentru a-i oferi corpului timp să se adapteze schimbării.

Vergeturile dispar de la sine

Masajul face ca vergeturile să dispară și mai repede. Încearcă să optezi pentru produse ce contin vitaminele A si E pentru a spori elasticitatea și a promova creșterea colagenului.

Numai femeile au vergeturi

Nu! Femeile au mai multe șanse să le capate din cauza unor schimbari corporale drastice, dar nici bărbații, mai ales cei cu schimbări dese ale greutății, nu sunt privați de vergeturi.

Vizualizări: 1,680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: