Poliţişti reţinuţi după ce au luat mită de la şoferi

Cinci polițiști rutieri au fost reținuți, pentru 24 de ore, pentru că ar fi luat mită de la șoferii pe care i-au oprit în trafic. Agenții, din judeţul Braşov, sunt acuzați de trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual.

 



Faptele ar fi avut loc în cursul ultimului an. Poliţiştii le-ar fi pretins mită diferite sume de bani, bunuri sau valori, printre care și mese la restaurant, şoferilor pentru a-i scăpa de amenzile privind abaterile din trafic.

Anchetatorii au făcut 18 percheziții la locuințele mai multor polițiști din cadrul IPJ Brașov. Potrivit procurorilor, vizați de anchetă au fost 6 polițiști de la Rutieră, dintre care 5 de la Poliția Codlea si unul din cadrul Poliției Ghimbav, conform digi24.

"În perioada decembrie 2021-ianuarie 2023, cei șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere", se arată în comunicatul transmis presei de Direcția Generală Anticorupție

Vizualizări: 1,747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: