Polițistul care a împușcat un câine a cerut să plece din arest

Judecătoria Târgu Jiu a respins cererea unui polițist gorjean, de a fi lăsat să plece din arestul de la domiciliu, pentru investigații medicale. Acesta a cerut să fie lăsat să meargă la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Ştefan Odobleja” din Craiova, pentru un consult.

Este vorba despre Cosmin Nicolae Militaru, comisar la Biroul Siguranță Școlară din IPJ Gorj, aflat în arest la domiciliu, din cauză că a împușcat un câine, pe stradă.

În cauză s-a reţinut că, din interiorul curţii imobilului unde domiciliază acesta, s-a auzit un foc de armă şi, după puţin timp, a fost observat un câine rănit, care a sărit gardul proprietăţii şi s-a adăpostit într-un canal. Câinele a fost identificat în viaţă, prezentând răni la nivelul craniului, motiv pentru care a transportat la un cabinet veterinar din Târgu-Jiu pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Polițistul a arătat în instanță că a fost diagnosticat cu hipertensiune arterială şi spondiloză cervicală, fiind programat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Ştefan Odobleja” din Craiova, pentru un control de specialitate pentru stabilirea cu precizare a diagnosticului şi a tratamentului adecvat. A mai menţionat că starea lui de sănătate s-a agravat în ultima perioadă de timp, astfel că necesită consultaţie medicală de urgenţă.
“A mai învederat inculpatul că nu există niciun risc să tergiverseze aflarea adevărului, să se sustragă sau să săvârşească alte fapte penale, în condiţiile în care nu a încălcat obligaţiile impuse prin măsura arestului la domiciliu”, se arată în documentul de la instanță.

Cu toate acestea, Judecătoria Târgu Jiu nu i-a acceptat cererea.

Vizualizări: 1,279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: