Polițistul șpăgar rămâne în pușcărie

Curtea Supremă a respins, luni, recursul în casație depus de fostul polițist gorjean Gabriel Negoiță în dosarul șpăgilor pentru care a fost condamnat în vară la 7 ani și opt luni de închisoare cu executare.

„Respinge, ca inadmisibilă, cererea de recurs în casație formulată de inculpatul Negoiţă Gabriel împotriva deciziei penale nr. 638 din data de 1 iulie 2020, pronunțată de Curtea de Apel Craiova - Secția penală şi pentru cauze cu minori. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 11 decembrie 2020”, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție, menținând astfel hotărârea atacată, respectiv condamnarea lui Negoiță.

Este a doua cale extraordinară de atac la care a apelat fostul agent din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu pentru a scăpa de anii grei de pârnaie. Recent, Curtea de Apel Craiova i-a respins contestația în anulare prin care voia să suspende executarea pedepsei.

Nu a avut noroc nici cu recursul în casație, ultima cale extraordinară de atac. Dacă i-ar fi fost admisă cererea, lui Negoiță i-ar fi fost anulată condamnarea.

Polițistul care între timp s-a pensionat a fost condamnat pentru mai multe șpăgi mărunte pe care le-ar fi primit de la persoanele cărora le-a promis că le va ajuta în dosarele penale în care erau implicate.

Negoiță nu a recunoscut faptele de trafic de influență și luare de mită, vorbind tot timpul despre „făcături” și „înscenări”.

Vizualizări: 10,837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: