Decizie pentru fiul judecătoarei Dafinescu. Unde va petrece Crăciunul

Mihai Dafinescu, fiul șefei Judecătoriei Novaci, are mari șanse să-și petreacă sărbătorile de iarnă după gratii. Judecătoria Sectorul 5 București a decis, pe 10 decembrie, prelungirea măsurii arestării preventive pentru tânărul din Gorj care a omorât o femeie, după ce s-a urcat băut la volan.

„În temeiul (...), admite propunerea de prelungire a duratei arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în dosarul de urmărire penală nr. 147/P/2020. Dispune prelungirea duratei măsurii arestării preventive a inculpatului DAFINESCU MIHAI, arestat în baza M.A.P. nr. 24/2020 emis de Judecătoria Târgu Jiu) - pentru o perioadă de 30 de zile (cu începere de la data de 18 dec. 2020, până la data de 16 ian. 2021, inclusiv)”, potrivit sentinței.

Tânărul de 25 de ani a cerut din nou înlocuirea arestului preventiv, dar instanța nu a fost de acord. „Respinge, ca nefondată, cererea inculpatului de înlocuire a arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în minuta instanței bucureștene.

Imediat, Mihai Dafinescu a contestat sentința, urmând ca Tribunalul București să se pronunțe în câteva zile. Fiul judecătoarei este acuzat de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. El se află de patru luni în spatele gratiilor.

Femeia ucisă avea 52 de ani. Se întorcea de la serviciu, când a fost lovită de mașina lui Dafinescu, sub privirile fiului adolescent. Femeia a murit la spital, iar băiatul de 16 ani a ajuns în grija unor rude, după ce acum doi ani și-a pierdut și tatăl.

Vizualizări: 5,913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: