Polițistul din Scoarța, acuzat că a sustras probe dintr-un dosar penal

Șeful de post din comuna Scoarța, George Ciulavu, a ajuns, vineri, în fața procurorilor gorjeni pentru a da explicații în legătură cu fapta pentru care este acuzat și pentru care a fost reținut joi pentru 24 de ore. Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, bărbatul este acuzat de infracțiunea de favorizare a făptuitorului. Polițistul ar fi oferit informații despre o persoană urmărită penal într-o cauză instrumentată de către IPJ Gorj.

În urma probelor administrate a rezultat faptul că polițistul a sustras probe din dosarul penal cu scopul de a sesiza procurorul care supraveghează cercetările cu propunerea de clasare a dosarului.

”La data de 10.12.2020, în cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de agentul șef adjunct din cadrul postului de poliție Scoarța pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizare a făptuitorului, cercetare abuzivă, sustragere sau distrugere de probe sau de înscrisuri, fals intelectual sau uz de fals”, a spus Camelia Caragea, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

La data de 10.12.2020, procurorul a dispus măsura reținerii suspectului pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 11 decembrie 2020 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat. "Urmează ca procurorul să aprecieze cu privire la măsurile procesuale necesare în această cauză și care vor fi luate în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal", a precizat sursa citată.

Vizualizări: 3,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: