Ponta a jucat „Hora Unirii” la Iași de unul singur…

Nici un politician de vază nu a fost pe 24 ianuarie în capitala Micii Uniri, dar Victor Ponta și-a făcut drum și a ajuns acolo unde nici un fruntaș al actualei puteri nu a ajuns.

Deputatul de Gorj a spus cu această ocazie că a venit acolo pentru că are „funcția” de român, „funcție” pe care nu i-a luat-o nimeni până acum, deși, după ce a devenit cetățean sârb s-ar putea să îi dea idei lui Liviu Dragnea. „Am şi eu funcţia de român şi asta sper că nu mi-a luat-o nici domnul Dragnea, nici dumneavoastră (mass-media - n.r.). Este funcţia de care sunt cel mai mândru, cea de român. Am fost la Iaşi de foarte multe ori de 24 Ianuarie, nu doar de Anul Unirii. S-a terminat Unirea la Alba Iulia, dar nu vreau să uităm de unde a început. Mă bucur foarte tare că mă întâlnesc cu oameni pe care îi ştiu de mult timp”, a spus fostul premier.

Și în timp ce la Iași deputatul vorbea ca în 2014 despre mândria de a fi român, la televizor, pe postul național, Traian Băsescu reîncălzea ciorba cu apartenența lui Ponta la un serviciu secret, despre care a mai vorbit și când era la putere. „De Ponta știam de la ofițeri de prim rang. Era trecut în rezervă. Mi-a spus ofițerul care l-a recrutat”, a menționat fostul președinte într-o intervenție la TVR, el precizând și că „sunt lucruri știute, pe care le-am mai spus”.

Declarații pe această temă au mai fost făcute și în 2014, când Ponta a candidat la prezidențiale. La vremea respectivă Băsescu spune că „unul dintre candidați trebuie să recunoască că este ofițer acoperit, altfel îi va rânji în față fostul șef. Îi va rânji când va fi președinte. Că îi rânjește acum, când este prim-ministru, încă mai merge”, susținea Băsescu la vremea respectivă.

Vizualizări: 669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: