Zero lei la echilibrare pentru 30 de primării. „Suntem dezamăgiţi”

Consiliul Judeţean Gorj a făcut o primă echilibrare a bugetelor primăriilor, fiind zeci de primării care nu au primit niciun leu. Repartizarea banilor i-a înfuriat pe liberali, deoarece 14 din cele 21 de primării conduse de primari PNL figurează cu zero lei. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, este acuzat că a împărţit banii pe criterii politice.

Sunt 30 de primării din Gorj, din cele 70, care nu au primit bani la repartizarea din luna ianuarie. Dorin Hanu, consilier judeţean PSD, spune că au primit bani primăriile care au proiecte europene în derulare.

 Primar: Voi tăia de peste tot

Cei mai mulţi bani au fost repartizaţi primăriilor rurale - 7,651 milioane de lei. Polovragi a primit cei mai mulţi bani - 500 de mii de lei, urmând Teleşti şi Runcu cu 400 de mii.

Dintre localităţile rurale nu au primit bani: Albeni, Alimpeşti, Băleşti, Berleşti, Bîlteni, Bolboşi, Brăneşti, Bumbeşti Piţic, Cătunele, Ciuperceni, Cîlnic, Crasna, Cruşeţ, Dăneşti, Fărcăşeşti, Ioneşti, Jupîneşti, Mătăsari, Muşeteşti, Padeş, Plopşoru, Prigoria, Scoarţa, Stejari, Ţânţăreni, Urdari.

Primarul liberal din Băleşti, Mădălin Ungureanu, ceruse un sprijin de 600 de mii de lei, dar nu a primit nimic. „În niciun caz nu mă aşteptam, am primit doar pentru drumuri suma de 87 de mii de lei. Din cauza aşa-zisei revoluţii fiscale, veniturile au scăzut, vom fi nevoiţi să tăiem, de la consum, administrativ, probabil de la salarii. Sunt dezamăgit”, a spus Ungureanu, care ia în calcul inclusiv retragerea echipei de fotbal Internaţional din Liga a III-a.

Primarul PSD din Cătunele spune că se aştepta să nu primească, pentru că nu a primit niciodată. „Asta este, ne descurcăm cum putem. Nu s-au făcut pe criterii politice, se fac nişte calcule, ei văd că am adus investiţii în localitate şi am venituri, aşa că îmi taie din altă parte”, a spus primarul Ţuilă.

 Primarul din Motru, cel mai supărat

La municipii şi oraşe a fost repartizată suma de 1,45 milioane, astfel: Târgu Jiu - 400 mii, Motru - 0, Bumbeşti Jiu - 125 mii, Novaci, Rovinari şi Turceni - 0, Tismana - 200 mii, Ţicleni - 225 mii, Târgu Cărbuneşti - 500 mii.

Primarul din Târgu Cărbuneşti, Dănuţ Birău, explică de ce a primit cea mai mare sumă. În Târgu Cărbuneşti se află singurul spital orăşenesc de urgenţă din ţară, acolo merg banii. Acest spital deserveşte oamenii din mai multe localităţi, a spus Birău, care crede că banii au fost împărţiţi corect, doar că sunt puţini.

Cel mai dezamăgit s-a arătat a fi primarul din Motru, Gigel Jianu, care i-a trimis preşedintelui CJ Gorj o scrisoare deschisă, în care îi reproşează că îl interesează mai mult politica, decât administraţia. „Domnule preşedinte PSD al Consiliului Judeţean Gorj, domnule consilier judeţean PSD, Dorin Hanu, vă voi reaminti în fiecare zi că cetăţenii municipiului Motru există şi că, în ciuda dificultăţilor în care încercaţi să ne adânciţi, vom rezista şi vom ieşi la lumină”, arată Jianu în scrisoarea deschisă. „Avem datorii foarte mari, arierate din urmă, ştiau situaţia grea în care ne aflăm”, a spus Jianu.

Vizualizări: 2,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: