Ponta intră în panică

Îl ştiţi pe omul ăla sărac cu duhul, care îi face proşti pe toţi? Dar pe aia de moravuri uşoare, pentru care toate celelalte sunt… Ei bine, cam aşa este Ponta, pentru el toţi ceilalţi sunt infractori, care trebuie să facă ani grei de puşcărie.

El nu! „A găsit Blejnar o hârtie semnată de mine? Nu. Eu am despre el”, spunea Ponta într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu, săptămâna trecută. Ieri a devenit şi mai acid: Blejnar este nici mai mult, nici mai puţin, decât şeful mafiei din România şi sponsorul lui Băsescu. Aşa spune Ponta despre şeful ANAF, fără a scoate deocamdată dovezile la iveală! Sigur, o altă variantă ar putea fi aceea că Blejnar este omul care a dispus un control ANAF la complexurile energetice Turceni şi Rovinari, care au dat în perioada 2007-2008 multe milioane de euro casei de avocaţi „Şova şi asociaţii”. Nu poate fi o coincidenţă faptul că exact în acea perioadă Victor Ponta a fost senior partener la Casa de avocatură Şova, şi nici faptul că a încasat de acolo sute de mii de euro onorariu, dar a primit şi o maşină de curse sponsorizare. Lucruri rezultate din declaraţia de avere. Ponta a susţinut mereu că nu a primit bani de la casa Şova pentru prestaţii legate de complexurile energetice, pentru că s-a ocupat de cauze penale, dar nu a menţionat pentru ce cazuri a lucrat, să merite atâta bănet.

Ei bine, directorii de la complexurile energetice au tot dat explicaţii de trei luni încoace celor de la ANAF şi sunt surse care susţin că prejudiciul se apropie de două milioane de euro. „Nu am semnat nicio hârtie” este apărarea de băiat deştept a lui Victor Ponta. Poate că nu, dar câştigurile trebuie justificate cumva, iar dacă cineva merge până la capăt, poate va afla lucruri interesante.

Doar că în timp s-a dovedit că atunci când este vorba de Victor Ponta, nimeni nu merge până la capăt. Ponta este omul care a ştiut de fiecare dată să facă orice compromis era necesar pentru a-i fi lui bine. Şi în carieră, şi în politică, şi în justiţie. Oricât de determinat ar fi „mafiotul” Blejnar să îl pună pe „preacuratul” Ponta cu botul pe labe, cred că acesta din urmă va demonstra din nou că totul are un preţ. Acolo, sus, adevărurile nu se caută ca să fie spuse, ci ca să ascundă alte adevăruri. Sau ca să mai creeze premise pentru un nou compromis. Sau poate că de data asta va fi altfel, având în vedere că Ponta nu mai conteneşte să îi ameninţe cu puşcăria pe toţi cei care îl deranjează. „Nu acum, din 2013”, este avertismentul micului procuror ajuns mare politician.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: