Ponta își pregătește terenul pentru noul partid

Deputatul de Gorj a prezentat luni, pe contul său de Facebook, o serie de „motive” pentru care crede că PSD-ul actual nu mai reprezintă stânga modernă pe care și-o dorea el în perioada în care era președinte al partidului. Motivele sunt date de deciziile de excludere din partid a unor membri care nu sunt agreați de actualul președinte Liviu Dragnea. Victor Ponta i-a prezentat pe oponenții lui Dragnea cu mențiunea că aceștia erau în PSD și în perioada în care Dragnea era prefect PD la Teleorman, după aceea el înscriindu-se în PSD-ul pe care îl curăță în această vară de toți cei care nu sunt de acord cu stilul său de a face politică.

„În urmă cu 18 ani (pe când Liviu Dragnea era președinte al PD Teleorman și susținător înfocat al lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei), un foarte tânăr Gabi Oniga se înscria în PSD la Cluj (acolo unde pentru un tânăr să spui că ești la PSD era un act de curaj egal cu nebunia)! Acolo l-am găsit când am intrat în TSD și tot acolo a fost la toate campaniile și acțiunile politice ale Partidului fără să ceară niciodată o funcție sau un privilegiu! Zilele trecute, Gabi Oniga a fost exclus din PSD de către un pitecantrop politic pus de Dragnea în fruntea Organizației Cluj (plus deputat) pe criteriul că este mai analfabet și mai slugarnic decât ultimul consilier local din Teleorman! Motivul – «nu este agreat de Daddy»! În urmă cu peste 20 de ani (pe când Liviu Dragnea era Prefect PD al Județului Teleorman) intra in PSD Sorin Grindeanu - (la Timișoara unde pentru un tânăr să spui că ești la PSD era un curaj egal cu nebunia)! L-am cunoscut când am venit eu la TSD și am luptat împreună în toate campaniile și acțiunile politice ulterioare! A fost exclus din Partid de Liviu Dragnea și «Gașca» sa pe motiv că nu e obedient! Spre deosebire de Cluj însă, la Timișoara încă nu s-a găsit o coadă de topor care să execute fără crâcnire ordinele lui «Don Livio» - dar se lucrează la asta!”, spune Ponta.

În postarea sa de pe Facebook, deputatul de Gorj dă și exemplul europarlamentarului Cătălin Ivan, exclus și el din PSD după ce l-a criticat pe Dragnea, Ponta argumentând astfel că PSD nu mai reprezintă stânga pe care o știa el și pe care o dorea o mișcare politică modernă. De fapt, Ponta îl critică pe „Don Livio” doar acum, de când nici el nu mai este în PSD, probabil nevenindu-i să creadă că a avut soarta lui Mircea Geoană. „Eu cred însă că PSD de azi nu mai are nimic din ceea ce trebuie să ofere un partid modern de centru stânga care să ofere o viziune de viitor, bunăstare și seriozitate! Și că o construcție nouă și curată poate să ofere alternativa pentru toți cei dezamăgiți de ceea ce văd azi la PSD! Să avem succes toți cei de bună credință!”, își încheie Ponta postarea prin care deschide, cel mai probabil, calea discuțiilor despre „Pro-România” viitorul partid cu care va ieși la luptă din toamnă.

Vizualizări: 715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: