Ponta nu explică numirea lui Kovesi! Continuă însă cearta cu Dragnea!

Fostul premier Victor Ponta a reușit, marți seara, într-o emisiune televizată la Antena 3, să își pună în cap majoritatea realizatorilor acestui post, în condițiile în care, până acum, opiniile sale erau privite favorabil și rareori erau contrazise aici. Deputatul de Gorj a fost întrebat în mod insistent, pe parcursul câtorva minute în care a avut o intervenție telefonică, despre contextul în care a ajuns să o nominalizeze pe Laura Codruța Koveși în fruntea DNA, atunci când el era în fruntea Guvernului.

Ponta a fost acuzat de realizatorii tv din studio că a ignorat milioanele de voturi pe care USL le obținuse în 2012 prin susținerea pe care i-a acordat-o lui Kovesi, concluzia acestora fiind că în războiul pe care îl are cu Liviu Dragnea fiecare încearcă să scape cu condamnări cât mai mici în dosarele pe care le au la instanță.

Ponta a fost întrebat dacă numirea a fost făcută după „discuțiile” care s-au purtat în vie la Sebastian Ghiță în prezența lui Liviu Dragnea, fostul premier răspunzând afirmativ. Cu această ocazie, Ponta a menționat și că a încheiat războiul cu Dragnea, deși lucrurile nu par să stea așa. „Ieri s-a terminat, când lucrurile s-au lămurit. Poate că oamenii înțelegeau greșit că suntem prieteni, că luăm toate deciziile împreună. Nu. Am decis totul împreună până în 2015. După aceea, toate deciziile sunt ale domnului Dragnea, multe sunt bune, unele sunt greșite și îmi rezerv dreptul să spun că unele sunt greșite”, a menționat Ponta. Realizatorul Mircea Badea i-a recomandat deputatului să o facă cetățean de onoare la Gorj pe Kovesi, dacă tot a susținut-o în fruntea Direcției Naționale Anticorupție. Ponta a fost întrebat și dacă a fost șantajat pentru a nu realiza autostrada Comarnic Brașov, despre care spunea că nu va candida în 2016 dacă nu o realizează. Fostul premier a explicat că, de teama DNA și a anchetelor, nimeni nu a mai vrut să semneze documente pentru realizarea autostrăzii, așa cum nici de acum încolo nu vor fi semnate hârtiile care să ducă la construirea acesteia. Ca politician, Ponta a spus că de acum încolo nu dorește șefia PSD, ci doar să lupte pentru menținerea pe piață a Complexului Energetic Oltenia, precizarea iritându-i pe cei din studio, care oricum nu aflaseră de ce fostul premier a susținut-o pe Kovesi în fruntea DNA.

La același post de televiziune a avut o intervenție și Adrian Năstase, mentorul lui Ponta fiind de părere că acesta ar trebui pus la treabă în interiorul PSD întrucât „formula asta în care îşi consumă energia în afara partidului este contraproductivă, este clar că el trebuie pus la încercare”. În aceeași seară, dar la o altă televiziune, B1TV, Liviu Dragnea insinua că Ponta ar fi avut mai multe discuții în ultima vreme cu premierul Sorin Grindeanu pentru a intra în Guvern. Miercuri, Ponta a avut o reacție la acest subiect. „Astea sunt şopârle şi nu-i frumos să bagi şopârle. Nu am cerut nicio funcţie şi nici nu mi s-a oferit vreuna. Nici domnia sa nu mi-a oferit vreo funcţie, m-a întrebat la un moment dat ceva, dar e păcat să bagi şopârle când eşti ditamai preşedintele PSD”, a spus Ponta, care a caracterizat stilul lui Dragnea de a conduce PSD ca fiind unul „monarhic”.       

„Nu înţeleg de ce continuă atacul asupra mea, de ce este aşa supărat că, de fapt, noi ne-am înţeles: eu susţin Guvernul, susţin PSD, nu-l susţin pe domnul Dragnea. Asta-i viaţa!”, a menționat Ponta la news.ro.

Vizualizări: 418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: