Popa: Prefectul nu era în măsură să facă propuneri pentru spitale

Sindicatul Sanitas Gorj a încheiat o înţelegere cu Ministrul Sănătăţii conform căreia nici unul din cei peste 2000 de membri nu vor rămâne fără locuri de muncă în cazul unor eventuale comasări ale spitalelor. Liderul Valentin Popa mai spune că prefectul Liviu Andrei nu era în măsură să facă propuneri de comasare sau desfiinţare a spitalelor. În replică, prefectul de Gorj a spus că într-o videoconferinţă i s-au comunicat toate informaţiile pentru a se ocupa de problemă.

După întâlnirea cu managerii spitalelor, care a avut loc la începutul acestei săptămânii, Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj, s-a gândit să propună Ministerului Sănătăţii comasarea Secţiei Obstetrică- Ginecologie cu Secţia de Maternitate la Spitalul Judeţean, iar Secţia de Psihiatrie de la Turceni să treacă în subordinea Spitalului Judeţean. Liderul Sanitas Gorj este de părere că propunerile de comasare a unor secţii sau de desfiinţare a unor spitale trebuiau să fie făcute direct de către Ministrul Sănătăţii. “Ministrul nu trebuia să arunce beleaua în curtea administraţiilor locale. Prefectul nu ştie cum stau lucrurile în sistemul sanitar şi nu cred că era cel mai în măsură să facă propuneri. Acestea trebuiau făcute direct de către ministru. În Gorj, spitalele au o dispunere foarte echilibrată şi chiar dacă s-ar desfiinţa vreunul nu s-ar îmbunătăţi cu nimic actul medical. Mai întâi trebuia să aducem  SMURD-ul în Gorj, să creăm staţii de salvare moderne şi apoi să vorbim de comasări”, a declarat Valentin Popa.

„În urma unei videoconferinţe am preluat toate informaţiile de la Ministerul Sănătăţii. Ministerul are o prelungire in Gorj prin Direcţia de Sănătate Publică şi e subordonata Prefecturii. Oricum, mingea e in teritoriul ministerului de Interne. Acum se culeg date despre populaţia deservită de fiecare spital in parte“, i-a răspuns Andrei lui Popa.

Membrii sindicatului îşi păstrează locurile de muncă

Cei peste 2000 de membri ai Sindicatului Sanitas Gorj nu vor fi afectaţi din cauza comasării spitalelor. În acest sens a fost încheiată o convenţie cu Ministrul Sănătăţii prin care se garantează locurile de muncă atât ale medicilor şi asistenţilor cât şi cele ale personalului auxiliar. “Avem o înţelegere cu ministrul sănătăţii conform căreia nici un membru Sanitas nu-şi va pierde locul de muncă indiferent de transformările care vor avea loc la nivelul unităţilor sanitare din Gorj. Sperăm ca unităţile spitaliceşti să rămână în continuare sub tutela Ministerului Sănătăţii şi ale altor ministere, precum cel al Muncii”, a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: