Râbu nu crede în grevă, dar cere demisia directorilor din minerit

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Râbu, fost director minier în zona Motru, consideră că preconizata grevă anunţată de sindicatele lui Marin Condescu nu va avea loc.

Râbu spune că experienţa anilor trecuţi arată că sindicaliştii mai întâi ameninţă cu mişcări sociale de amploare, după care se aşează la masa negocierilor şi, în cele din urmă, anunţă că nu mai are loc nicio grevă. Râbu spune că, mai degrabă, s-ar aştepta la o demisie de onoare din partea celor care conduc unităţile din minerit şi energie, mai ales că de data aceasta se vorbeşte şi despre mii de disponibilizări în cele două sectoare vitale pentru economia judeţului.

„N-o să fie nicio grevă. Veţi vedea că o să meargă domnul Condescu la minister, vor fi negocieri şi, pe ultima sută de metri, oamenilor o să li se comunice că totul a fost rezolvat. Situaţia este însă extrem de gravă pentru judeţ întrucât aceste disponibilizări vor avea consecinţe dramatice. Eu unul dacă aş mai fi director aş proceda din nou aşa cum am făcut atunci când a trebuit să dau oamenii afară. Am spus atunci că eu nu trimit acasă atâţia oameni şi am preferat să mă retrag. Normal ar fi ca actualii şefi să prefere o demisie de onoare, decât să trimită în şomaj mii de oameni care, e clar, vor rămâne pe drumuri. Problema este că şefii aceştia nu ar muri de foame dacă ar pleca ei acasă, iar demisii de onoare nu cred că vom vedea noi prin Gorj prea curând”, comentează Râbu.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: