Potîrcă: M-am pocăit! Dumnezeu comunică și în țigănește cu noi!

După ce a trăit ani de zile pe picior mare pentru ca mai apoi să ajungă în pușcărie și să își piardă mare parte din avere, fostul candidat la Președinția României, Constantin Ninel Potîrcă, mărturisește acum că s-a botezat în spatele gratiilor, devenind membru al cultului penticostal. Spune că restul zilelor pe care le mai are le va dedica împăcării cu cei cărora le-a greșit de-a lungul vieții, bucuria sa fiind că l-a descoperit în sfârșit pe Mântuitorul Iisus.

„Obama de Meteor” face aceste precizări din Penitenciarul Craiova, acolo unde execută cei opt ani de pușcărie la care l-au condamnat instanțele de judecată pentru acuzații de evaziune fiscală și dare de mită. Recunoaște că „a greșit” în trecut și tocmai de aceea, prin prisma noii sale orientări religioase, Potîrcă spune că îi iartă pe toți cei pe care în trecut îi considera dușmani sau oameni care îi voiau răul. „În Penitenciar la Craiova am făcut botezul pentru că nu mi s-a acceptat cererea să merg în altă parte. Formulasem trei cereri și nu mi s-au aprobat. Alții au mai ieșit, dar pe mine nu m-au lăsat. Atunci am decis să nu mai amân acest eveniment din viața mea. Acum sunt la cultul penticostal. Au venit frați din Craiova care au activitate în penitenciar și care m-au ajutat să găsesc calea către Domnul Iisus. M-am pocăit și am lăsat în urmă lucrurile rele. Așa am simțit că am conștiința împăcată. Au fost fapte de viață. Credința e cea mai mare comoară, cea mai mare avere pe care am căpătat-o de 25 se ani încoace. M-am lăsat învins de sistem, am încercat în zadar să dovedesc că sunt nevinovat. Sistemul e foarte puternic și face ce vrea. Vreau să îmi cer iertare de la toți cei cărora le-am greșit, fie că îi cunosc, fie că nu, dar poate le-am greșit. Să mă ierte că și eu i-am iertat pe toți. Pacea Domnului fie cu ei!”, spune Potîrcă.

Şi-a iertat „duşmanii”

Printre cei față de care are acum alte sentimente decât în urmă cu câteva luni sau ani Potîrcă îl include aici pe fostul șef al Poliției Gorj, Viorel Salvador Caragea, dar și pe procurorul Lavinia Ilie, care a instrumentat dosarele de evaziune ce i-au adus ani de închisoare. „Domnul Iisus spune să ne iertăm unii altora greșelile și eu asta vreau să fac. Am fost supărat și pe domnul Caragea și pe doamna procuror Ilie, pentru că eram convins la acel moment că nu eu am greșit. Au fost păcatele acelor vremuri și vreau să transmit că eu i-am iertat, așa cum i-am iertat și pe judecătorii care au judecat greșit. Suntem oameni și toți greșim. Domnul Caragea am auzit însă că vrea să devină primar. Eu cred că mai bine mai rămânea la câini la Sibiu sau își vedea de pensie. Politica e mai grea decât își imaginează”, spune cel care în 2009 a fost primul gorjean și primul reprezentant al etniei romilor din țară care și-a încercat șansele la Președinția României.

S-a apucat de scris

Deși poate părea greu de crezut, Caragea și Potârcă au până la urmă ceva în comun. Dacă fostul șef al IPJ Gorj spunea când a ieșit la pensie că s-a apucat să scrie o carte, în spatele gratiilor și Potîrcă și-a găsit vocația de scriitor. Nu mai scrie facturi false, ca pe vremuri, ci vrea să realizeze o lucrare despre „Istoria Țiganilor”, o carte „cu mai multe volume”. „M-am rugat la Dumnezeu în țigănește și cred că m-a ascultat. În românește m-am rugat degeaba. Aici, în pușcărie, m-am apucat să traduc și Tatăl Nostru în limba romani și e foarte greu pentru că sunt unele expresii sau cuvinte pe care nu le găsești în romani. Dumnezeu comunică și în țigănește cu noi”, mai spune Potârcă.

Vizualizări: 1,723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: