Prăpăd după 30 de minute de ploaie și grindină

Un potop de o jumătate de oră a venit cu grindină în satul Pocruia din Tismana. A plouat atât de mult încât străzile din sat s-au transformat în râuri, spre disperarea localnicilor din zonă.

Oamenii s-au declarați înspăimântați. Parcă se sparse cerul. N-am văzut așa ceva, a fost mesajul unui localnic din Pocruia.

Nu este prima dată când satul se inundă după o ploaie torențială. Și în urmă cu doi ani, ulițele s-au transformat în lacuri după ce râul Tismana a ieșit din matcă și a inundat totul.

Riscul de inundații nu a trecut. Hidrologii au emis un cod galben de inundații pe Jiu.

“Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri. Depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Jiu – bazin amonte S.H. Sadu și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, județele Hunedoara, Gorj și Mehedinți. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Bistrița și Tismana”, au transmis cei de la Apele Române.

Galerie foto











Vizualizări: 14,719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: