Prefect: Municipiul Târgu Jiu se dezvoltă puțin haotic. Este nevoie de PUG

Prefectul de Gorj cere ca Planul Urbanistic General al municipiului Târgu Jiu să fie realizat cât mai repede. Corneliu Răducan Morega spune că va avea o loc o discuție cu reprezentanții Primăriei Târgu Jiu, tocmai pentru a face un plan concret de acțiuni.

”Vom încerca să facem un calendar cu termene clare pentru a putea debloca acest PUG. Este prima discuție pe care am inițiat-o. Trebuie inițiată și procedura de avizare a documentației”, a spus prefectul.

Municipiul Târgu Jiu se dezvoltă haotic, așa că acest plan este necesar pentru dezvoltarea omogenă a principalelor zone de interes public, mai este de părere prefectul de Gorj. Corneliu Răducan Morega spune că planul ar putea fi pus pe roate în 3 ani.

”Eu am spus că ar fi vorba despre minim 3 ani. Sper să fie mai repede. Municipiul Târgu Jiu se dezvoltă puțin haotic. Apar bloculețe între case sau zone industriale între case. Acest PUG pune la punct toate aceste lucruri. Se vor dezvolta cartiere unitare de case sau cartiere de blocuri. Va da direcția de dezvoltare a municipiului pentru următorii 10 ani”, a mai declarat prefectul.

PUG-ul va fi trimis la toate instituțiile de profil pentru a obține avizele necesare. Va fi un proces de durată.

Vizualizări: 3,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: