Ministrul Energiei, ironizat la protestul de la Târgu Jiu

Minerii care au pichetat aproape trei luni Prefectura Gorj, pentru a cere reducerea vârstei de pensionare, au luat o pauză până după sărbătorile de Paște, pentru a nu deranja nici slujbele care se țin la biserica din centru.

Protestatarii de la Complexul Energetic Oltenia au împărțit colaci și lumânări miercuri, ca o ironie la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, care a promis pachete sociale minerilor care rămân fără locuri de muncă.

Ministrul a vobit despre aceste pachete sociale fără să spună concret la ce se referă, astfel că oamenii și-au luat liberatea să interpreteze că primesc ceva de pomană. “Lucrăm în momentul de faţă la nivelul ministerului la un pachet de ajutor social pentru cei ce lucrează în zona de resurse naturale energetice, huilă, lignit, uraniu. Vrem să aprobăm un memorandum în Guvern privind pachetul de ajutoare sociale, inclusiv venituri de completare, ne gândim în principal la cei care lucrează în subteran, la huilă, dar şi pentru cei de la lignit şi uraniu care poate îşi vor pierde locurile de muncă. Vrem să fie o umbrelă, o plasă de siguranţă pentru toţi cei care lucrează în zona de resurse minerale”, a spus ministrul într-un interviu.

Virgil Popescu a precizat că este vorba de câteva sute de salariați din minele de uraniu, de circa patru mii din Valea Jiului, menționând că, în privința Complexului Energetic Oltenia, totul depinde de modul în care va fi aprobat planul de restructurare.

Vizualizări: 3,498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: