Cosmin Popescu: Vreau să se ducă mulți bani spre IMM-uri

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a vorbit despre Fondul de Tranziție Justă, în cadrul unei conferințe de presă la sediul PSD Gorj. Șeful județului spune că instituția pe care o conduce și-a îndeplinit toate obligațiile impuse de Ministerul Fondurilor Europene.

Cosmin Popescu crede că județul Gorj va avea primul proiect aprobat și finanțat. Președintele CJ Gorj speră ca banii să se ducă spre IMM-uri, tocmai pentru ca acestea să facă cât mai multe angajări, iar oamenii să aibă un loc de muncă.

”Noi ne-am respectat toate obligațiile cu Ministerul Investiților și Proiectelor Europene. Am avut o discuție și cu Banca Mondială. Suntem în termene și cred că suntem printre primele județe care ne-am dus la bun sfârșit obligațiile stabilite prin adrese transmise de-a lungul timpului de către minister. Luna mai este cea de definitivare a planului, iar din informațiile mele, în iunie vor fi prezentate cele 6 planuri la Bruxelles, tocmai pentru a fi aprobate. Cred că va fi primul proiect european ce va fi aprobat în ceea ce privește partea de finanțare”, a spus Cosmin Popescu.

Aproximativ 2,2 miliarde de euro vor fi alocate României prin acest Fond de Tranziție Justă, fiind incluse 6 județe, inclusiv Gorjul. Banii sunt alocați pentru finanțarea unor proiecte menite să reducă impactul economic generat de tranziția către neutralitatea climatică.

”Sunt adeptul investițiilor în IMM-uri productive. Cu toții suntem convinși că, mai devreme sau mai târziu, activitatea minieră și energetică va fi afectată. Vreau ca majoritatea dintre acești bani să se ducă către IMM-uri care să angajeze cât mai mulți oameni. Avem 4-5 direcții clare care sunt stabilite prin Planul Național de Tranziție Justă”, a mai declarat Cosmin Popescu.

Vizualizări: 1,366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: