Prefectul Iulian Popescu: Trăim într-un focar de gunoaie

Camere de supraveghere, garduri, amenzi și monitorizare permanentă. Sunt soluțiile care ar trebui să scape Târgu Jiul de gunoaiele aruncate la întâmplare. Multe dintre terenurile care au fost transformate în focare de infecție îi aparțin municipalității.

Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, a declarat, la Radio Infinit, că acesta e un semn minimal de civilizație, în 2024: curățenie pe străzile din oraș.

“Cred foarte mult în potențialul municipiului Târgu Jiu. E o onoare să conduc această bătălie pentru Târgu Jiu. Sunt două perspective: una a strictei urgențe, a lucrurilor punctuale care trebuie reparate: trebuie să readucem curățenia pe toate străzile ca un semn minimal de civilizație. Trăim într-un adevărat focar de gunoaie. Peste tot, oriunde e un teren neîngrijit, exist gunoaie. Nu numai că nu se ridică, dar nu se încearcă tratarea cauzei pentru care sunt aruncate, să pui camere de supraveghere, să împrejmuiești. Majoritatea terenurilor sunt în proprietatea municipiului. E foarte simplu să identifici, să aplici amenzi și să cureți terenul”, a declarat prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, la Radio Infinit.

„S-a strâns din gunoaie. Nu așa cum mi-aș fi dorit, dar s-au strâns. E important să luptăm cu cauza, să îngrădești posibilitatea unor cetățeni care aruncă gunoaiele în locuri publice. Garda de Mediu i-a pus în vedere primăriei să facă garduri, să pună camere, să monitorizeze, să amendeze când e cazul. Investițiile nu se fac în 24 de ore, dar la mine nu a ajuns nicio propunere, nicio alocare de buget. Ține de sănătatea publică”, a mai punctat Iulian Popescu.

După semnalele de alarmă trase de prefect în spațiul public, municipalitatea a strâns din gunoaie, dar și comisarii de mediu au intensificat verificările în zonă și au dat amenzi celor prinși că aruncă deșeuri la întâmplare.

Vizualizări: 808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: